Να σταματήσουμε το κυνήγι μαγισσών πριν να είναι αργά

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 28/10/2010 - 10:29μμ

Τις τελευταίες μέρες, Αστυνομία και δικαστικές Αρχές έχουν ξεκινήσει ένα νέο κυνήγι μαγισσών με θύμα κατά κύριο λόγο τον αναρχικό και αυτόνομο-ακροαριστερό χώρο. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία πείνας των κρατούμενων μελών του Επαναστατικού Αγώνα Γουρνά και Μαζιώτη, με αίτημα να μπορεί ο πρώτος να βλέπει ανεμπόδιστα τα παιδιά του, ασκείται δίωξη για συμμετοχή στον ΕΑ στη σύζυγο του Γουρνά, Μαρία Περαχά, καθώς και σε έναν από τους πιο δραστήριους ακτιβιστές του αναρχικού χώρου, το Νίκο Μαλαπάνη. Οι δυο τους οδηγούνται τη Δευτέρα στον ανακριτή χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους..

Παράλληλα, στέλνονται δεκάδες κλήσεις σε καταθέσεις «δια υπόθεσιν σας» με μοναδικά «τεκμήρια ενοχής» τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους συλληφθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και δημόσιες πολιτικές δραστηριότητες.

Γίνεται φανερό ότι ο τρομονόμος Νο3 μπαίνει σε εφαρμογή. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη (τόσο ως προ το μέγεθός της της, όσο και ως προς το θράσος της) επιχείρηση επέκτασης των ορίων δικαιοδοσίας της κρατικής «αντιτρομοκρατίας», με την ταυτόχρονη συρρίκνωση θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών, όπως η ανεμπόδιστη έκφραση του πολιτικού φρονήματος. Είναι στο χέρι των εργαζόμενων και της νεολαίας να βάλουν οριστικό πρόωρο τέλος σε αυτό το κυνήγι μαγισσών, τώρα που είναι ακόμα στην αρχή του, πριν να είναι πολύ αργά. Η λογική της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης ολόκληρων πολιτικών χώρων δεν πρέπει να περάσει.

Εμείς, ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, θα επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά ότι η καταστολή δεν απειλεί μόνο όσους την υφίστανται, αλλά και όσους την ανέχονται.

Αθήνα 29/10/2010

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματαα

Κατηγορίες: