Δελτίο τύπου για την απαγόρευση του Φεστιβαλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 23/09/2010 - 10:20μμ

Ο Δήμος της Αθήνας απαγορεύει τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών.

Το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμος της Αθήνας προχώρησε σε ανάκληση της άδειας παραχώρησης της πλατείας Αμερικής για τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού την 25η και 26η Σεπτεμβρίου με την επίκληση ανώνυμων πληροφοριών «κατοίκων» και της Αστυνομικής Διεύθυνσης περί κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων από «διάφορες ομάδες που είναι αντίθετες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Πρόκειται για μια πρωτοφανούς μεγέθους ρατσιστική πρόκληση, μια απόφαση απαγόρευσης μιας εκδήλωσης για την συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για να ικανοποιηθούν οι γνωστοί «αγανακτισμένοι πολίτες» και κυνηγοί μεταναστών. Είναι μια απόφαση που καταφανώς υπηρετεί την επιδίωξη της ακροδεξιάς να εξάγει σε άλλες περιοχές της Αθήνας το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που έχει επιβάλλει στην  πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

Έλληνες και μετανάστες-τριες δεν πρόκειται να παζαρέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, να υποχωρήσουμε στις απειλές των ακροδεξιών, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη δημιουργία περιοχών υπό φασιστικό έλεγχο και, βεβαίως, να υποχωρήσουμε σε απαγορεύσεις που παραπέμπουν σε χουντικά διατάγματα. Απαιτούμε λοιπόν την άμεση άρση της απαγόρευσης διεξαγωγής των εκδηλώσεων στην πλατεία Αμερικής.

23/9/10

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Θεματικές: 
Κατηγορίες: