Κατάληψη στα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας Netafim

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 04/06/2010 - 12:59μμ

Σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, καταλαμβάνουμε τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας Netafim στην οδό Αραχώβης 23. Πρόκειται για κρατική εταιρεία κατασκευής αρδευτικών συστημάτων, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με ετήσιο κέρδος πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η παρέμβασή μας αυτή γίνεται για να καταγγείλει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού στα πλοία της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης στη Γάζα, τους τραυματισμούς, τις κακοποιήσεις και τις συλλήψεις εκατοντάδων αγωνιστών.

Το Ισραήλ, αυτό το υπόδειγμα κράτους-τρομοκράτη, επιχειρεί με την πλέον ωμή βία να κάμψει την παλαιστινιακή αντίσταση, να εκφοβίσει το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης (και ιδιαίτερα την Πρωτοβουλία για την κατάργηση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας), να επιβάλει την κυριαρχία του στον αραβικό κόσμο και τα ριζοσπαστικά κινήματα της περιοχής.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, κράτη και κυβερνήσεις είναι συνένοχοι στη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ, τη χρειάζονται για τη διατήρηση της ιμπεριαλιστικής τάξης και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Η ελληνική κυβέρνηση επιδόθηκε σε ανούσιες «διαμαρτυρίες» για την αιματηρή ισραηλινή επίθεση και εξαπέλυσε τις αστυνομικές ορδές εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τον παλαιστινιακό λαό και τα κινήματα όλου του κόσμου ενάντια στη σιωνιστική τρομοκρατία, για να σταματήσουν ο αποκλεισμός της Γάζας και οι εποικισμοί στη Δυτική Όχθη, να γκρεμιστεί ο Τοίχος της Ντροπής που διαμελίζει τα παλαιστινιακά εδάφη, για να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: