Ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα – Ούτε πουθενά: Να σταματήσουμε τη δολοφονική δράση των φασιστικών συμμοριών

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 13/05/2010 - 5:21μμ

Το Σάββατο 1η Μαΐου, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονταν στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην αμείλικτη επίθεση στα κεκτημένα  εργασιακά δικαιώματα, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι κυνηγοί μεταναστών της «επιτροπής πολιτών Αγ. Παντελεήμονα» και οι συναφείς κοινοβουλευτικοί τους σύμμαχοι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για να διατρανώσουν το ρατσιστικό τους μίσος.

Τμήμα των συγκεντρωμένων εισέβαλαν σε καταστήματα μεταναστών κραυγάζοντας και απειλώντας ότι θα τα σπάσουν, τραμπούκισαν, ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν περαστικούς μετανάστες και πρόσφυγες. Κάποια από τα θύματα των επιθέσεων κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου για ακόμη μια φορά συνάντησαν την σκανδαλώδη αδιαφορία, την επιδεικτική ανοχή που, όπως έχει καταγγελθεί από μετανάστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, υποκρύπτει τη σαφή διασύνδεση μεταξύ του τοπικού τμήματος και των κυνηγών μεταναστών.  

Στην ίδια πλατεία, που υπό την ανοχή της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων έχει καταστεί απαγορευμένη ζώνη για μετανάστες και βασικό πεδίο της δολοφονικής δράσης των ακροδεξιών, στις 11 Μαΐου άλλοι δύο Αφγανοί πρόσφυγες  δέχθηκαν άγρια επίθεση και κατέληξαν με βαριές κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα στο νοσοκομείο. Στο μεσοδιάστημα, στις 3 Μαΐου στο Νέο Κόσμο ένας ακόμη Πακιστανός μετανάστης δέχτηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα φασιστών, όπου και πάλι και παρά την παρουσία στο χώρο αστυνομικού δεν υπήρξε ούτε σύλληψη, ούτε επίσης οποιοδήποτε στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών.  

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται την ισχυρότερη επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά, η Ακροδεξιά επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, ενώ συστηματικά επιχειρείται η ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και την «εγκληματικότητα» ώστε να καταστούν αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης και της κοινωνικής ανασφάλειας.  

Επειδή οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός μπροστά στην αναβάθμιση της δράσης των φασιστών. Καταγελούμε την ανοχή και συγκάλυψη των δολοφονικών ρατσιστικών επιθέσεων από το αστυνομικό τμήμα του Άγιου Παντελεήμονα. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών των ρατσιστικών επιθέσεων.

 

Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.

 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

12/05/10

Θεματικές: 
Κατηγορίες: