Γυμνή καταστολή από μια αδιάντροπη κυβέρνηση [Θεσσαλονίκη]

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 06/05/2010 - 1:35πμ

Οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατέδειξαν ξεκάθαρα ότι η  κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μοιρολατρικά τα απάνθρωπα μέτρα της «τρόικας», κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, Ε.Ε. Αφού τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ απέτυχαν να αδρανοποιήσουν την οργή του λαού, η πανικόβλητη πολιτική ελίτ κατέφυγε στο τελευταίο όπλο των δειλών και άβουλων - τη γυμνή καταστολή.

Έτσι, η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη (πάνω από 20.000 εργαζόμενοι/ες βρέθηκαν στους δρόμους), χτυπήθηκε βάρβαρα, αναίτια και με πρωτοφανή μανία από τις δυνάμεις καταστολής. 40 προσαγωγές, 2 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες και ένα εναλλασσόμενο αίσθημα απορίας και οργής των διαδηλωτών και διαδηλωτριών, ήταν το αποτέλεσμα της απίστευτης αστυνομικής βαρβαρότητας που βιώσαμε σήμερα στους δρόμους της πόλης μας. Και όλα αυτά, χωρίς το παραμικρό από ο,τι θα μπορούσε να θεωρηθεί «αφορμή επέμβασης».

Το τραγικό γεγονός του άδικου θανάτου τριών ανθρώπων προκαλεί αυτονόητα τεράστια θλίψη σε όλους μας. Το κίνημα όμως δεν είναι υπεύθυνο για αυτό και η θλίψη μας δεν μπορεί να επηρεάσει την μεγάλη μας οργή για τις απάνθρωπες πολιτικές της κυβέρνησης και των διεθνών πατρώνων της, ούτε και την αποφασιστικότητά όλων μας να τους νικήσουμε, σε αυτόν τον γενικευμένο πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στην κοινωνία.

Τέλος, απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών που άδικα φορτώθηκαν από την Αστυνομία με παράλογες κατηγορίες. Ο μόνος λόγος της συνεχιζόμενης κράτησής τους είναι η «δικαιολόγηση» του ανηλεούς ξυλοδαρμού τους από τους «Προστάτες του Πολίτη» του κ. Χρυσοχοΐδη.

Όσο για τη συμμορία των μπάτσων που εισέβαλε στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, όπου στεγάζεται και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους τραυματισμούς που προκάλεσαν, θα στείλουμε το λογαριασμό στους πολιτικούς προϊστάμενους, απαιτώντας την αποπληρωμή του στους δρόμους της  εξέγερσης που έρχεται.

Θεσσαλονίκη, 5 Μάη 2010

Θεματικές: 
Κατηγορίες: