Αμερικανός ακτιβιστής χαροπαλεύει μετά το χτύπημα με δακρυγόνο από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 17/03/2009 - 12:00πμ

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία της αμερικανίδας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι, που καταπλακώθηκε από ισραηλινή μπουλντόζα στην προσπάθεια της να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, ένας ακόμα αμερικανός ακτιβιστής πέφτει θύμα της ισραηλινής θηριωδίας.
Την Παρασκευή, 13/3/2009, ο Τρίσταν Άντερσον συμμετείχε στη διαδήλωση ενάντια στο τείχος του απαρτχάιντ που χτίζει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη στο χωριό Νιλίν. Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης, χωρίς καμιά απολύτως αιτία αφού δεν ήταν καν δίπλα στο Τείχος, χτυπήθηκε από δακρυγόνο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, αφού υπέστη απώλεια εγκεφαλικού υγρού, έχει σοβαρές βλάβες στο δεξί μάτι και στον λοβό, τμήμα του οποίου ήδη αφαιρέθηκε, και είναι άγνωστο τι ζημιά έχει προκαλέσει στον εγκέφαλό του το δολοφονικό χτύπημα. Οι στρατιώτες συνέχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα την ώρα που οι τραυματιοφορείς τον μετέφεραν.


O Τριστάν, ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ακτιβιστής χρόνια τώρα υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, για την παγκόσμια δικαιοσύνη, μετέχει στο αντικαπιταλιστικό, αντιπολεμικό και οικολογικό κίνημα. Από την έναρξη της κατασκευής του τείχους, οι κάτοικοι χωριών της Δυτικής Όχθης, από τους οποίους κλέβει επιπλέον γη το Ισραήλ, πορεύονται κάθε Παρασκευή προς το τείχος, ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι για την 3η Νάκμπα (καταστροφή), όπως την ονομάζουν. Στις διαδηλώσεις αυτές συμμετέχουν ισραηλινοί και διεθνείς ακτιβιστές. Μόνο στο Νιλίν, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τέσσερις Παλαιστίνιοι το τελευταίο εξάμηνο. Σημειωτέον, ότι ο Τριστάν χτυπήθηκε από νέο τύπο δακρυγόνου, που είναι αθόρυβο και δεν αφήνει καπνό πίσω του, καθιστώντας το εξαιρετικά επικίνδυνο, ενώ εκτοξεύεται σε απόσταση ως και 500 μέτρα.
Η επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης είναι προέκταση της κατοχής και της καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού, ώστε να αποθαρρυνθούν μελλοντικές κινήσεις αλληλεγγύης και ο ισραηλινός στρατός να συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα χωρίς κανένα μάρτυρα. Με νωπές τις μνήμες από την επίθεση στη Γάζα, με την αντίσταση να συνεχίζεται καθημερινά στην Παλαιστίνη, θυμίζουμε για μια ακόμη φορά, πως δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.


Βίντεο και συνεχής ενημέρωση στο www.intifada.gr, και στα αγγλικά: http://palsolidarity.org/2009/03/5324


Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: