Σάλπαρε το Αρίων για τη Γάζα - Η Ελληνική κυβέρνηση υπεύθυνη για τις ζωές των ακτιβιστών

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 14/01/2009 - 12:00πμ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στέλνει τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς του στους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες του Free Gaza Movement που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί το ταξίδι τους για την πολιορκημένη Γάζα. Στο πλοίο Αρίων του Free Gaza Movement επιβαίνουν συνολικά 28 άτομα και έχουν φορτωθεί πάνω από 10 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού, απολύτως αναγκαίου για τα νοσοκομεία της Γάζας.


Την ώρα που το Ισραήλ σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό με την άμεση ή έμμεση υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, των Αραβικών κρατών και της λεγόμενης Παλαιστινιακής Αρχής, το Αρίων στέλνει περήφανο μήνυμα αγωνιστικότητας, διεθνιστικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Η πολιορκημένη Γάζα δεν είναι μόνη!
Οι ιταμές απειλές του Ισραήλ ενάντια στις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των ακτιβιστών έχουν ήδη πέσει στο κενό. Η διεθνής αλληλεγγύη δεν λυγίζει και δεν υποχωρεί. Δεδομένου ότι στο Αρίων επιβαίνουν και Έλληνες αγωνιστές και δημοσιογράφοι, θεωρούμε την Ελληνική κυβέρνηση εξίσου υπεύθυνη για τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα τους. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει τη δύναμη να αποτρέψει πολεμικό χτύπημα στο πλοίο. Είναι στο χέρι της να μη συμβεί η καταστροφή που θα ανοίξει τις πύλες του αδιανόητου.


Αθήνα 14/1/2009


Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: