Άμεση αποφυλάκιση των Πέτρου Καρασαρίνη, Παναγιώτη Ασπιώτη και Γιώργου Καλαϊτζίδη

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 11/10/2005 - 12:00πμ

Δελτίο τύπου των Κινήσεων Αλληλεγγύης στους πολιτκούς κρατούμενους


Την άμεση αποφυλάκιση των Πέτρου Καρασαρίνη, Παναγιώτη Ασπιώτη και Γιώργου Καλαϊτζίδη, ζήτησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου (Δικηγορικός Σύλλογος, 1 μ.μ.) οι Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, που συντονίζουν μια ευρύτερη κινητοποίηση γι' αυτό το θέμα.
Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ιδιαίτερα ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο κατασκευάστηκε το κατηγορητήριο κατά των «3». Μια υπόθεση ενδεχομένως απλής παραβατικότητας, που αφορούσε μόνο τον Γ. Καλαϊτζίδη, αναβαθμίστηκε, ώστε να επιδειχτεί η παραγωγή αντιτρομοκρατικού έργου, με τη δημιουργία ανύπαρκτης «τρομοκρατικής οργάνωσης» και την απαγγελία ανυπόστατων κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος. Εν προκειμένω, ποινικοποιούνται η πολιτική ένταξη, αλλά και οι φιλικές σχέσεις.


Σε επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Γ. Καλαϊτζίδης στηλιτεύει αυτό το φαινόμενο, υπενθυμίζοντας αυτό που από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του υποστηρίζει Οι συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την υπόθεση του πετάγματος σκουπιδοσακούλας με υλικό των ΜΑΤ, την οποία έκανε ο ίδιος, βοηθώντας συντρόφους του αποκλειστικά για λόγους αλληλεγγύης, χωρίς να έχει συμμετάσχει στο επεισόδιο κατά το οποίο αφαιρέθηκε αυτό το υλικό.


Επίσης, μια σειρά πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και κινήσεις (Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, ΕΕΚ, Εργατική Εξουσία, Κόντρα, περιοδικό «Δρόμοι», Ομάδα «Κόκκινο», ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος) συνυπογράφουν ανακοίνωση με την οποία καταφέρονται ενάντια στην ποινικοποίηση πολιτικών χώρων και προσωπικών σχέσεων, ζητούν την άμεση αποφυλάκιση των τριών αγωνιστών και την κλιμάκωση του αγώνα για την κατάργηση του τρομονόμου.


Ηδη, όπως ανακοινώθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, αίτηση αποφυλάκισης έχει υποβάλει ο Πέτρος Καρασαρίνης και ετοιμάζεται να υποβάλει και ο Παναγιώτης Ασπιώτης.


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου οργανώνεται εκδήλωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται ο Πέτρος Καρασαρίνης. Πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 10 το πρωί από την πλατεία Εξαρχείων.

Αθήνα, 10.10.2005

Θεματικές: 
Κατηγορίες: