Είτε Στυλίδα, είτε Άγιο Κωνσταντίνο, είτε Καϊάφα, οι νεοναζί θα μας βρουν μπροστά τους!

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 16/09/2005 - 12:00πμ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα χαιρετίζει τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην πραγματοποίηση του πανευρωπαϊκού ναζιστικού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής. Το ότι δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση του οι νεοναζί δεν μπορούν να ανακοινώσουν τον τόπο διεξαγωγής του, είναι μια πρώτη επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος.


Το γεγονός, όμως, ότι η Χρυσή Αυγή είναι στριμωγμένη (πράγμα που αποδεικνύεται και από την «παράδοση» του Περίανδρου), δεν σημαίνει ότι το πανευρωπαϊκό ναζιστικό κάμπινγκ δεν θα πραγματοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι νεοναζί μπορεί να μαζευτούν είτε σε ένα από τα μέρη που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα (Στυλίδα, Άγιος Κωνσταντίνος, Καϊάφας), είτε σε άλλο άγνωστο μέχρις στιγμής χώρο. Γι’αυτό καλούμε τους τοπικούς φορείς και τις προοδευτικές οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αποτραπεί η διεξαγωγή του ναζιστικού κάμπινγκ. Όπου και αν μαζευτούν, οι νεοναζί θα μας βρουν μπροστά τους!

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια συλλογικότητα που απλώς προπαγανδίζει ρατσιστικές και ναζιστικές ιδέες. Πρόκειται για συμμορία που έχιε διαπράξει δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αναρχικών, καθώς και αριστερών (πιο χαρακτηριστική περίπτωση η απόπειρα δολοφονίας του αγωνιστή Δημήτρη Κουσουρή από το ηγετικό της στέλεχος Περίανδρο). Κάθε μάζωξη της Χρυσής Αυγής αποτελεί προπαρασκευαστική πράξη για την τέλεση νέων εγκλημάτων. Έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαγορεύσει το πανευρωπαϊκό ναζιστικό κάμπινγκ.

Αθήνα 14/9/2005

Θεματικές: 
Κατηγορίες: