Δελτίο Τύπου για την υπόθεση με τους πρόσφυγες στη Χίο

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 27/04/2005 - 12:00πμ

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ»

Ποινική δίωξη για «πρόκληση των πολιτών σε διχόνοια» άσκησε η Εισαγγελέας της Χίου εναντίον των κατοίκων , μελών της Επιτροπης Αλληλεγγύης Προσφύγων Χίου, που διαμαρτύρονταν για την εγκληματική στάση των λιμενικών απέναντι σε πρόσφυγες που βρισκόντουσαν σε κίνδυνο, για το πανό που κράταγαν με τίτλο «Η Ευρώπη δολοφονεί».
Δίωξη, με μια διάταξη που έπαψε να εφαρμόζεται εδώ και μια δεκαετία και που αποκλειστικά χρησιμοποιήθηκε ενάντια στις μειονότητες και όσους υποστήριζαν τα (αυτονόητα ) δικαιώματα τους . Ξανάζησε το φάντασμα των αρχών του 90, όταν ο εθνικισμός κατέβαζε στους δρόμους βουκέφαλες και οι γνήσιοι έλληνες απειλούσαν με λιντσάρισμα τους τούρκους της Θράκης ( ας θυμίσουμε ότι σε 19 μήνες φυλάκιση είχαν καταδικασθεί τα μέλη του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά δικαιώματα για προκήρυξη όπου ισχυρίζονταν ότι «οι γειτονικοί λαοί δεν είναι εχθροί μας» !!!).


Εμείς συμφωνούμε και προσυπογράφουμε:
Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ πρόσφυγες στα σύνορα, στα κρυφά ή σημασμένα ναρκοπέδια, στα παράνομα περάσματα στις παγίδες των χιονισμένων βουνών , τους πνίγει στις θάλασσες της Αδριατικής ανοικτά του Γιβραλτάρ της Μάλτας και της Χίου, τους εκτελεί στους δρόμους των μητροπόλεων, σκοτώνει μετανάστες στα ναυπηγεία και στα εργοτάξια της παράνομης δουλειάς.

Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε .
Γιατί διχόνοια προκαλεί το μίσος και ο ρατσισμός,, η μανία των διωκτικών αρχών , η ανοησία των εισαγγελέων, η σκληρότητα των δικαστών , η απάθεια των πολλών, η άγρια εκμετάλλευση του μετανάστη.
Διχόνοια προκαλεί η σιωπή που συνένοχα συγκαλύπτει το έγκλημα.
Διχόνοια προκαλεί η αδιαφορία και ο εφησυχασμός.

Μαζί με τους πολίτες της Χίου
- απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη
- ζητάμε άσυλο για τους πρόσφυγες των πολέμων της φτώχειας και των καταστροφών.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: