Αμπού Αμάρ, οι σύντροφοι σου σηκώνουν το όπλο σου και συνεχίζουν τον αγώνα

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 12/11/2004 - 12:00πμ

Ο Γ. Αραφάτ σημάδεψε με την προσωπικότητα του την πορεία της μεγαλύτερης επανάστασης του καιρού μας, μιας επανάστασης που συμπύκνωσε τα οράματα του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ανεξαρτησία του. Όσες - θεμιτές - αντιρρήσεις κι’ αν έχει κανείς για τον τρόπο που χειρίστηκε κατά καιρούς τα θέματα της PLO και της δημιουργίας του παλαιστινιακού κράτους μέσα στα ασφυκτικά όρια που επέβαλε ο κατοχικός στρατός και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι του, εντούτοις υπήρξε σύμβολο ενότητας και αγώνα. Ενός αγώνα που έχει δώσει στην ανθρωπότητα παραδείγματα ανυποχώρητης συνέχειας, αποφασιστικότητας, αξιοπρέπειας και αυτοθυσίας.


Τιμώντας τη μνήμη του ανθρώπου που έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διατήρηση της συνοχής και της εξέλιξης της Ιντιφάντα, πιστεύουμε ότι η παλαιστινιακή επανάσταση θα συνεχίσει να εμπνέει τους λαούς της γης με τους αγώνες της μέχρι την τελική νίκη. Μία νίκη που για να υλοποιηθεί θα πρέπει να διατηρήσει το κοινό μέτωπο και την ενότητα του παλαιστινιακού λαού και της PLO, συντρίβοντας τη συμμαχία των κυβερνήσεων του Ισραήλ με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ίδιες εκείνες που, με την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ, έχουν επιβάλλει μια στυγνή κατοχή όχι μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά και στο Ιράκ, σφαγιάζοντας σε καθημερινή βάση και τους δύο λαούς.
Στον αγώνα αυτό, που δεν μπορεί να καταλήξει σε τίποτα λιγότερο από τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους το αντιπολεμικό κίνημα, τα διεθνή απελευθερωτικά κινήματα και τα κινήματα των εκμεταλλευόμενων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έχουν ακόμα στο πλευρό τους ένα μικρό, έστω, μέχρι σήμερα μέρος του ισραηλινού λαού, που εμπνέεται από φιλειρηνικά οράματα και αντιτίθεται στη συνέχιση της βαρβαρότητας και της κατοχής, αναγνωρίζοντας το σαφές δίκιο του παλαιστινιακού λαού.
Αμού Αμάρ, καλό ταξίδι. Οι σύντροφοι σου συνεχίζουν τον αγώνα…

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

12/11/04

Θεματικές: 
Κατηγορίες: