Αλληλεγγύη τώρα στον αγώνα των φυλακισμένων

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 25/10/2004 - 12:00πμ

Οι κρατούμενοι των φυλακών Μαλανδρίνου, Πάτρας και Λάρισας κάνουν εδώ και 15 μέρες έναν υποδειγματικό αγώνα. Με αποφασιστικότητα και ωριμότητα. Με επιμονή και συγκεκριμένα αιτήματα. Χωρίς εθνικούς διαχωρισμούς, 800 έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών κράτησης και των όρων αποφυλάκισής τους. Με αποχή από το συσσίτιο από τις 12/10 και με απεργία πείνας την τελευταία βδομάδα οι φυλακισμένοι μάς δίνουν ένα μοναδικό παράδειγμα αντίστασης και αξιοπρέπειας. Υπάρχουν κρατούμενοι που και μετά τη μεταγωγή τους συνεχίζουν ακόμα και μόνοι τους την απεργία πείνας!


Βεβαίως, το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει τον αλαζονικό στρουθοκαμηλισμό του, με... εμβριθείς δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι για το χάλι των φυλακών φταίνε οι προκάτοχοί του. Κι αυτός τι κάνει; Γιατί δεν δεσμεύεται έστω ότι θα εφαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία για τις άδειες και τις αναστολές, για τη θεραπεία των χρηστών ναρκωτικών σε κέντρα εκτός φυλακής;
Είναι υποχρέωση όλων μας, ιδιαίτερα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του νομικού κόσμου (με προεξάρχοντα το ΔΣΑ, ο οποίος είναι ενημερωμένος για τα αιτήματα των κρατουμένων), των προοδευτικών φορέων και κομμάτων να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εγκλείστους.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Αθήνα 25/10/04

Θεματικές: 
Κατηγορίες: