Να κοιτάξουμε πίσω από τους τοίχους που μας χωρίζουν

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 19/10/2004 - 12:00πμ

Περίπου 700 κρατούμενοι (200 άτομα στη φυλακή Μαλανδρίνου, 300 στη Γ΄ Πτέρυγα της φυλακής Λάρισας, πάνω από 150 στη φυλακή Διαβατών και μερικές δεκάδες στη φυλακή του Ναυπλίου) έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και τις απάνθρωπες προϋποθέσεις αποφυλάκισής τους, ενώ στη φυλακή της Πάτρας πάνω από 200 κρατούμενοι συνεχίζουν επί μία εβδομάδα την αποχή συσσιτίου, παρά τους τρομοκρατικούς ξυλοδαρμούς αγωνιζόμενων κρατουμένων από δεσμοφύλακες τη Δευτέρα 18/10.


Το υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μία εβδομάδα συνεχίζει την εκκωφαντική σιωπή του, που διακόπτεται μόνο από τις συνεχείς μεταγωγές ανυπότακτων φυλακισμένων. Τι πρέπει να γίνει για να αντιδράσουν οι αρμόδιοι; Τα προβλήματα των κρατουμένων απαιτούν επειγόντως λύση. Ο εγκλεισμός τους δεν τους επιτρέπει να κινηθούν όπως κάθε άλλη κοινωνική κατηγορία που διεκδικεί κάποιο αίτημα. Κι όμως, τα αιτήματα των αγωνιζόμενων κρατουμένων είναι δίκαια και ρεαλιστικά.
Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί απέναντι στα όσα ζητούν οι κρατούμενοι των φυλακών.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, με προεξάρχοντα το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των φυλακισμένων.
Τέλος, καλούμε κάθε ευαίσθητο δημοκρατικό πολίτη «να κοιτάξει πίσω από τους τοίχους που μας χωρίζουν», όπως τονίζει και η έκκληση της Επιτροπής Κρατουμένων.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: