Όποιος σπέρνει ρατσισμό θερίζει οργή

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 16/12/2009 - 6:32μμ

Αλληλεγγύη στο Στέκι Μεταναστών Χανίων

Η σημερινή εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών/Κοινωνικό Κέντρο Χανίων αποδεικνύει ότι το ντελίριο της φασιστικής παρακρατικής τρομοκρατίας  δεν έχει πάτο. Οι σημαιοφόροι της σβάστικας χτύπησαν και πάλι ανενόχλητοι, σπάζοντας την πόρτα του Στεκιού Μεταναστών στα Χανιά και βάζοντας φωτιά στην είσοδο. Ευτυχώς, η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις μετά την παρέμβαση των γειτόνων.


Με παρόμοιους τρόπους, ομοϊδεάτες συνάδελφοι τους το προηγούμενο διάστημα έριξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια, ανατίναξαν το κοινωνικό κέντρο  Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησαν να κάψουν στέκια και καταλήψεις, επιδόθηκαν σε δεκάδες ξυλοδαρμούς μεταναστών σε όλη τη χώρα. Στην πραγματικότητα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παρακρατικοί λειτούργησαν σαν συμπληρωματικός μηχανισμός της κρατικής καταστολή, επιδεικνύοντας μάλιστα προκλητική σιγουριά για την ατιμωρησία τους. Γιατί, οι φασίστες και «πνευματικούς πολιτικούς πατέρες» έχουν και κρατική κάλυψη από την δημοκρατία των «μεμονωμένων περιστατικών», των προφυλακίσεων, της προληπτικής καταστολής και της κοινωνίας – στρατοπέδου.

Έχουν, όμως, έχουν και σοβαρά αναχώματα στη δράση τους: Αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες σαν το Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, το πολύμορφο κινηματικό δυναμικό που ξεπήδησε από το Δεκέμβρη, τους  φορείς ενός «άλλου οράματος» που δεν καταλαγιάζει, ούτε διστάζει να υπερασπίζεται το «αυτονόητο», στα λόγια, το δρόμο, στην καθημερινή του ζωή: Καμία ζωή δεν είναι λαθραία – Ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι φασίστες παρακρατικοί θα μας βρουν μπροστά τους!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αθήνα 16/12/09

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: