Η φασιστική επίθεση στα Χανιά «καίει» και το δικό μας Στέκι[Βόλος]

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 16/12/2009 - 6:30μμ

Η εμπρηστική φασιστική επίθεση που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/12 στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, αποτελεί ένα ακόμα «στιγμιότυπο» στην οργανωμένη επίθεση παρακρατικών ομάδων που με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας στοχοποιούν κοινωνικούς και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου, που τεκμηριωμένα δηλώνουν ότι οι μετανάστες δεν φταίνε για την ανεργία, που προσφέρουν αλληλεγγύη σε πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρας μας διωγμένοι από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και καπιταλιστική εκμετάλλευση.


Θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Κοινωνικού Στεκιού και των συντρόφων μας στα Χανιά. Είναι επίθεση εναντίον όλων μας, του κινήματος, της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι συνέχεια της προ 10 μηνών επίθεσης «αγνώστου» με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, των επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στα στέκια Σφεντόνα και Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη, των φασιστικών επιθέσεων με μολότοφ στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη και Villa Amalias στην Αθήνα, της αστυνομικής εισβολής στο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι.

Είναι επίθεση κατά του κινήματος που τρόμαξε την εξουσία με την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη και που έδειξε και φέτος ότι μπορεί να βγαίνει και πάλι μαζικό, διεκδικητικό, δυναμικό στους δρόμους παρά το όργιο αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης. Αυτό το κίνημα προσπαθούν οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί να εκφοβίσουν με εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις, με ΜΑΤ και χημικά, με συκοφαντίες από τα ΜΜΕ, με διώξεις και φυλακίσεις, με ενεργοποίηση παρακρατικών φασιστικών μηχανισμών, με εμπρησμούς και με χειροβομβίδες.

Είναι περιττό να δηλώσουμε ότι δεν μας φοβίζουν, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Αυτοί με την καταστολή και την τρομοκρατία, εμείς με τους αγώνες και την εξέγερση!

Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών

Ιωλκού 33 και Τ. Οικονομάκη, ΒόλοςΒόλος, 16/12/2009

 

 

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: