Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 08/12/2009 - 11:31πμ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμμετέχει στην αυριανή πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή (Τρίτη 8/12, 7:00 μμ, Προπύλαια). Η ανώτερη και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Κυριακής και Δευτέρας, έδειξε ότι ο κόσμος του Δεκέμβρη δεν πτοείται από τη χυδαία βία της Αστυνομίας και την άθλια παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Η νέα ριζοσπαστικότητα έχει πολιτικό βάθος και κοινωνικό εύρος.


Απέναντι σε αυτόν το νέο εσωτερικό εχθρό, δηλαδή σε όσους και όσες αρνούνται τη δικτατορία της αγοράς και τη δημοκρατία του ροπάλου,  η κυβέρνηση επιστράτευσε μια από τις πιο βάρβαρες εκδοχές της κρατικής καταστολής. Μπορεί οι δηλώσεις Χρυσοχοίδη να θυμίζουν διαγγέλματα του αστυνομικού διευθυντή του Γκόθαμ Σίτι και ως εκ τούτου να προκαλούν θυμηδία, εντούτοις, ο βαρύτατος τραυματισμός της συντρόφισσας του ΕΕΚ Αγγελικής Κουτσουμπού, οι εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, η σκευωρία σε βάρος των μελών του Ρεσάλτο, οι ξυλοδαρμοί, καθώς και  η συνεχής ρίψη χημικών (ακόμα και μέσα στο Στέκι Μεταναστών), μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Το κίνημα πρέπει να βάλει φραγμό στο κράτος του τρόμου!
Αύριο θα βγούμε και πάλι στο δρόμο για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων του τριημέρου, για να διαδηλώσουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη.

 

Αθήνα 7/12/09

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: