Μηδενική Ανοχή [Βόλος]

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 07/12/2009 - 8:30μμ

Περίπου 1500 μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι, κόσμος της δουλειάς, της επισφάλειας και της ανεργίας διαδηλώσαμε χτες Κυριακή 6/12 στο κέντρο της πόλης, διεκδικώντας με αποφασιστικότητα το δικαίωμά μας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και στον αγώνα ενάντια σε όσα κάθε μέρα μιζερώνουν τη ζωή μας. Η εξαιρετικά μεγάλη μαζικότητα  και η μαχητικότητα των διαδηλωτών και των διαδηλωτριών αποτέλεσε μια βροντερή απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που συστηματικά προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τις τελευταίες ημέρες οι ντόπιοι ασφαλίτες και τα «παπαγαλάκια» των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Ακολουθώντας πιστά το δόγμα «μηδενικής ανοχής» του πολιτικού τους προϊστάμενου, Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» Μ. Χρυσοχοΐδη, τα υπερπληθή για τα δεδομένα της πόλης μας ΜΑΤ, μετά το τέλος της πορείας, και εντελώς αναίτια, έπνιξαν με δακρυγόνα το κέντρο του Βόλου, παραβίασαν το άσυλο, έριξαν καπνογόνα και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας -δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τις εκατοντάδες φοιτητών και νεολαίων που ήσαν μέσα στο κτίριο-, δημιούργησαν για ώρες συνθήκες πολιορκίας στην πόλη. Στην ίδια πολιτική γραμμή, δεκάδες ασφαλίτες, «δικαιολογώντας» το μισθό τους, προσήγαγαν αδιάκριτα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας 23 άτομα από τα οποία τα 3 –ανάμεσά τους μια ανήλικη μαθήτρια και ένας 18χρονος μαθητής- παραπέμφθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου όπου για τους δύο από τους τρεις ορίστηκε δικάσιμος την ερχόμενη Τετάρτη 9/12.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη, το μόνο που έχει αλλάξει από την μεριά του κράτους είναι ο διαχειριστής της αστυνομικής τρομοκρατίας. Ο παραληρηματικός Μ. Χρυσοχοΐδης, με τις χουντικών προδιαγραφών δηλώσεις του «θα πατάξουμε την ανομία», ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για νέους Κορκονέες. Οφείλει όμως να καταλάβει ότι η κοινωνία σε μια τέτοια –απευκταία- περίπτωση θα επιδείξει μηδενική ανοχή απέναντι στον ίδιο, στους πραίτορές του, στους πατρόνες του και στο σύστημα που τον εκτρέφει.

Επειδή κανένα κίνημα, κανένας χώρος αμφισβήτησης της κυριαρχίας, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να ελπίζει ότι θα νικήσει αν δεν μπορεί να υποστηρίζει αποτελεσματικά τα μέλη του που διώκονται, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους δικαζόμενους διαδηλωτές, την Τετάρτη 9/12, στις 1 μμ, στο δικαστικό μέγαρο Βόλου.


Βόλος, 7 Δεκέμβρη 2009

Κατηγορίες: