Οι ορδές του Χρυσοχοϊδη δεν πτόησαν το μαζικό κίνημα

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 08/12/2009 - 6:16μμ

Το μαζικό κίνημα έδωσε σήμερα τη δικιά του απάντηση στις ορδές του Χρυσοχοϊδη. Παρά το όργιο κρατικής αυθαιρεσίας, τις εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, την εισβολή στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ρεσάλτο, την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στο ΑΠΘ, το μετεμφυλιοπολεμικού τύπου παραλήρημα Χρυσοχοϊδη, τη βροχή δακρυγόνων, το βάρβαρο χτύπημα στο μπλοκ του ΕΕΚ, και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς, οι σημερινές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν όχι  μόνο πολύ μαζικές, αλλά και ιδιαίτερα μαχητικές. Οι χιλιάδες νέοι-ες κι εργαζόμενοι-ες διεκδίκησαν με πείσμα και αποφασιστικότητα το δικαίωμα τους στη μνήμη και τον αγώνα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Αστυνομίας να ακυρώσει τις διαδηλώσεις.


Το σόου-ρόπαλο των Χρυσοχοϊδη & Co συνεχίστηκε και μετά το τέλος των κινητοποιήσεων. Πέραν των δεκάδων αναίτιων συλλήψεων, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν στις 17:15 ασφυξιογόνα μέσα στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13) τη ώρα που ήταν γεμάτο κόσμο. Η ψυχραιμία των παρευρισκόμενων αποσόβησε τον κίνδυνο τραυματισμών.


Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους-ες όσοι-ες βγήκαν σήμερα στο δρόμο ενάντια στην κρατική λεηλασία της μνήμης του Αλέξη, αλλά και ενάντια σε αυτό το σύστημα που κάθε μέρα γεννάει νέους Κορκονέες. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Ιδιαίτερα δε, καταγγέλλουμε την άθλια σκευωρία σε βάρος των αγωνιστών του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Ρεσάλτο.


Ραντεβού αύριο στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Αθήνα 06/12/09


Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: