8 Μαρτίου 2023 Γυναίκα – Ζωή – Ελευθερία

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 06/03/2023 - 12:43μμ

Μέσα σε οδύνη για τον άδικο χαμό τόσων νέων ανθρώπων και την οργή για την εγκληματική ανευθυνότητα των κυβερνώντων, γιορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

166 χρόνια μετά τη ματωμένη εξέγερση των εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης οι γυναίκες συνεχίζουμε να παλεύουμε διεκδικώντας ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Τη χρονιά που πέρασε ζήσαμε την εξέγερση των γυναικών στο Ιράν, ζήσαμε τις κινητοποιήσεις των γυναικών ενάντια στην απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, ζήσαμε τη μαζική αντίδραση στη σεξουαλική παρενόχληση και την έμφυλη βία.

Πλάι σ’αυτά γίναμε μάρτυρες περισσότερων από 20 γυναικοκτονιών, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός 12χρονου κοριτσιού, του βιασμού μιας νεαρής γυναίκας στο ΑΤ Ομόνοιας αλλά και της συγκάλυψης των δραστών και της αβελτηρίας για δικαίωση των θυμάτων.

166 χρόνια μετά οι γυναίκες παραμένουμε τα πρώτα θύματα της φτώχειας, των κοινωνικών διακρίσεων και των μισθολογικών διαφορών και συνεχίζουμε να βιώνουμε τον θεσμικό και τον καθημερινό σεξισμό.

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε για μας και για την επόμενη γενιά να μπορούμε να ζούμε ισότιμα και χωρίς φόβο, απολαμβάνοντας τη ζωή.

Συμμετέχουμε στα καλέσματα στις 13:00 πλατεία Κλαυθμώνος και 17:30 Προπύλαια.

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: