Αλληλεγγύη και δικαίωση για την 19χρονη

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 21/10/2022 - 5:05μμ

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Μια νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού από δύο άντρες.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας με πλούσιο ιστορικό σε δολοφονίες (βλέπε Ebuka), βασανιστήρια και εξευτελισμούς τώρα πρωταγωνιστεί και σε ομαδικό βιασμό 19χρονης.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο αστυνομικό τμήμα, οπλοφορώντας και με ανοιχτές τις κάμερες της στολής τους βίασαν διαδοχικά το κορίτσι. Παρά τις προσπάθειές τους να πείσουν ότι πρόκειται για συναινετικό σεξ η ιατροδικαστική έκθεση τους αφήνει ακάλυπτους.

Όχι όμως και η δικαστική εξουσία! Ενώ ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, οι δύο βιαστές αστυνομικοί αφήνονται ελεύθεροι και μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η δέσμευση (sic) του Θεοδωρικάκου ότι «Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους»

Δυστυχώς και πάλι, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η πατριαρχία φαίνεται να πηγαίνει χέρι με χέρι με την ατιμωρησία και την εμπέδωση παραβιαστικών συμπεριφορών. Το είδαμε στην υπόθεση Λιγνάδη, το βλέπουμε και στην υπόθεση στα Σεπόλια, όπου με στόχο τη συγκάλυψη των δραστών μεταφέρεται η ενοχή από τους δράστες στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Από πλευράς μας είμαστε δίπλα σε κάθε 12χρονη και κάθε 19χρονη που βιάζεται πολλαπλά από την πατριαρχία και την κρατική εξουσία.

Είμαστε δίπλα παλεύοντας η οργή να γίνει φωνή διεκδικητική και πράξη ανατροπής.

Μέχρι τη δικαίωση.

 

Καμία ανοχή σε παραβιαστικές συμπεριφορές

Αλληλεγγύη και δικαίωση στη 19χρονη

Να αποταχθούν οι δύο βιαστές αστυνομικοί

Καλούμε στα Προπύλαια τη Δευτέρα 24/10 στις 7:30μμ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: