Αντιπολεμική πορεία - Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 12/03/2022 - 11:41πμ
  • Να σταματήσει η ρωσική εισβολή
  • Όχι στην επέκταση του ΝΑΤΟ
  • Καμία ελληνική εμπλοκή

Η Ουκρανία πνίγεται στο αίμα και μαζί της όλος ο πλανήτης παγιδεύεται σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ιμπεριαλιστικός επεκτατικός πόλεμος που αντίκειται σε κάθε έννοια ηθικής και ανθρωπιάς. Ο Πούτιν μιλάει για αποναζιστικοποίηση την ώρα που αναβιώνει τον τσαρισμό.

Η κατηγορηματική καταδίκη της ρωσικής εισβολής δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανενός είδους ανοχή απέναντι στο ΝΑΤΟ και το δυτικό στρατόπεδο. Γιατί η Δύση φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την ενίσχυση των εθνικιστικών κέντρων του Κιέβου.

Η εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται να γίνεται η θρυαλλίδα για την έκρηξη των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που υπέβοσκαν μέχρι τώρα. Ο κόσμος χωρίζεται σε αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα. Η αποσταθεροποίηση γενικεύεται, η ειρήνη απειλείται, ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει.

Σε αυτό το σκηνικό της παγκόσμιας πόλωσης και της κλιμάκωσης του μιλιταρισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την τακτική Παπάγου. Πλειοδοτώντας σε ατλαντισμό, στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και υιοθετεί την πιο σκληρή γραμμή για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ο Μητσοτάκης εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο.

Σε αυτή τη σκοτεινή συγκυρία είναι ό,τι πιο σημαντικό να πούμε ηχηρό “όχι” στη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον ιμπεριαλισμό, Να πούμε “όχι” στη λογική των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων της κούρσας των εξοπλισμών και των σφαιρών επιρροής. Και εννοείται να πούμε “όχι” στην οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας είτε με την αποστολή στρατιωτικού υλικού είτε με τη χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Το μόνο στρατόπεδο που διαλέγουμε είναι αυτό της ειρήνης.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου συμμετέχουμε στην αντιπολεμική πορεία (Προπύλαια, 7:00 μ.μ.)

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Η φωτογραφία είναι του Άρη Μεσσήνη

Κατηγορίες: