Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία - Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 28/02/2022 - 6:08μμ

Να σταματήσει η ρωσική εισβολή – Όχι στον νέο Ψυχρό Πόλεμο -Καμία ελληνική εμπλοκή - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αιματοχυσία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Σαν έτοιμοι από καιρό οι ισχυροί του κόσμου οδηγούν την ανθρωπότητα σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Ακόμα κι ο εφιάλτης της πυρηνικής απειλής επιστρέφει.

Αυτές τι κρίσιμες ώρες στο αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός συμπυκνώνονται το πρόταγμα της ανθρωπιας, η επιθυμία για δικαιοσύνη και η αγωνία για την επιβίωση του πολιτισμού. Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία, ειρήνη τώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για ιμπεριαλιστική επιδρομή που καταπατά βάναυσα όχι μόνο τα δικαιώματα του ουκρανικού λαού, αλλά κάθε έννοια δικαίου. Το ζήτημα του Πούτιν είναι το ρωσικό Imperium, όχι τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων.

Την ίδια στιγμή είναι πρόκληση να παρουσιάζονται η Δύση και το ΝΑΤΟ ως δύναμη υπεράσπισης της διεθνούς νομιμότητας. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου για να ξεχάσουμε τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά και τον τρόπο που η επέκταση του ΝΑΤΟ οδήγησε στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Στον επιχειρούμενο νέο Ψυχρό Πόλεμο, εμείς δεν διαλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Για την ακρίβεια, τοποθετούμαστε στο στρατόπεδο της ύφεσης και της ειρήνης. Ο μιλιταρισμός, η αύξηση των πολεμικών δαπανών και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης δεν θα φέρουν επίλυση της κρίσης, αλλά όξυνσή της με απρόβλεπτες συνέπειες. Όποιος θέλει την ειρήνη δεν μπορεί να υποδαυλίζει τον πόλεμο. Από αυτή τη σκοπιά, απορρίπτουμε την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον ελληνικό λαό, χωρίς να προσφέρει τίποτα στην ειρήνευση στην Ουκρανία. Μια Ελλάδα, χώρα της ειρήνης με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση θα μπορούσε να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Αυτοί τη στιγμή περισσεύουν οι πρόθυμοι του πολέμου. Οι υπερασπιστές της ειρήνης λείπουν

Tην Τρίτη 1η Μάρτη συμμετέχουμε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, Προπύλαια 7:00 μ.μ.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Κατηγορίες: