Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 25/02/2022 - 11:13πμ

Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι εθνικισμοί και ο γεωπολιτικός τυχοδιωκτισμός οδηγούν στον όλεθρο. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη. Είναι κατεξοχήν άδικος και απολύτως παράλογος. Πρέπει να σταματήσει τώρα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να καταδικαστεί χωρίς περιστροφές. Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία για την εκμηδένιση μιας ανεξάρτητης χώρας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες των δυτικών και της κυβέρνησης του Κιέβου. Η χωρίς όρια επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, η συστηματική καταπίεση των Ρώσων της Ουκρανίας και η αδιαλλαξία πυροδότησαν την κρίση.

Την ώρα που το αίμα χύνεται άφθονο στην Ουκρανία, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να πούμε βροντερό «όχι» στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τη λογική της επιβολής στις διεθνείς σχέσεις. Αν θες την ειρήνη μην προετοιμάζεσαι για πόλεμο, αλλά αγωνίσου γι΄ αυτήν.

  • Καμία ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  • Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon ukraine.jpg78.33 KB
Κατηγορίες: