Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ζακ!

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 19/09/2021 - 4:42μμ

Τρία χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου καλούμαστε να μοιραστούμε τον ίδιο πόνο για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου και να διεκδικήσουμε ξανά και επίμονα δικαιοσύνη για τον νεκρό και τιμωρία για τους δράστες. 

Τρία χρονιά μετά παρακολουθούμε με έκπληξη τη συγκάλυψη των αστυνομικών συνεργών στη δολοφονία και το χάιδεμα της δικαιοσύνης στους ιδιοκτήτες που ψυχρά ποδοπάτησαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ στη Γλάδστωνος. 

Ο Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh! αντιμετώπισε το ρατσιστικό μίσος, την αστυνομική βία και την κοινωνική αδιαφορία για την queer ταυτότητά του και τη διαφορετικότητά του σε σχέση με το κυρίαρχο. Όλα αυτά που ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ως ακτιβιστής αντιπάλευε. Και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ακόμη και νεκρός την εχθρότητα, αφού η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με ψεύδη για τα γεγονότα της δολοφονίας και αφού η δικαιοσύνη καθυστερεί ανησυχητικά πολύ, ενώ οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ως να μη συνέβη τίποτα ποτέ.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, μετά από δύο αναβολές ξεκινά ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης. Τα μέτρα covid και ο περιορισμένος χρόνος του συνηγόρου υπεράσπισης των αστυνομικών, Θάνου Πλεύρη, έντυσαν με νομιμότητα τη μεθοδευμένη καθυστέρηση την απονομής δικαιοσύνης και τη συγκάλυψη, για να φτάσουμε να μετράμε τρία χρόνια χωρίς δικαίωση για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της οικογένειας και των αγαπημένων του για απονομή δικαιοσύνης.  

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έδειξε το δρόμο για την τιμωρία των ναζιστών και των μιμητών τους. 

Απαιτούμε τη δίκη και την καταδίκη όλων όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση – Πορεία την Τρίτη 21/9/2021 στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση στις 18:00 στη Γλάδστωνος.

Κατηγορίες: