Το Δίκτυο στις Ροβιές Εύβοιας στο πλευρό των πυρόπληκτων

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 12/08/2021 - 3:17μμ

Οι τεράστιες πυρκαγιές που ρήμαξαν τη χώρα απέδειξαν τρία πράγματα:

1. Η κλιματική κρίση που προκαλεί η καπιταλιστική οικονομία, δεν είναι κάτι που ενδεχομένως θα συμβεί στο μέλλον, αλλά κάτι που ήδη συμβαίνει και καταστρέφει τις ζωές μας.

2. Το επιτελικό κράτος του Μωυσή Μητσοτάκη απεδείχθη προπαγανδιστική φούσκα. Ο κόσμος αφέθηκε μόνος του να παλεύει με τις φλόγες.

3. Η διάλυση των δασικών υπηρεσιών, η ανύπαρκτη διαχείριση των μη παραγωγικών  δασών, η έλλειψη επαρκών μέσων πυρόσβεσης και ανθρώπινου δυναμικού, η μεταφορά της κατάσβεσης αποκλειστικά στην Πυροσβεστική,  τα προβλήματα του χωροταξικού σχεδιασμού, η αδηφάγα όρεξη των "επενδυτών"  για δωρεάν δημόσια γη,  η αδιαφορία της για το περιβάλλον και τα κοινά αγαθά κάνουν ακόμα μεγαλύτερες τις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Μέσα στο ζόφο των ημερών, αχτίδα φωτός η κοινωνική αλληλεγγύη. Για μια ακόμα φορά στα δύσκολα ήταν οι πολίτες που έβαλαν πλάτη όχι μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και στη στήριξη των πυρόπληκτων. Την ώρα που το κράτος δια στόματος πρωθυπουργού, δήλωνε την αδυναμία του, οι απλοί άνθρωποι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αυτό το κόκκινο νήμα της αλληλεγγύης θέλουμε να πιάσουμε κι εμείς. Από σήμερα ομάδα μελών και φίλων του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα βρίσκεται στις Ροβιές της Εύβοιας, οι οποίες δέχτηκαν ένα από τα πιο σκληρά πλήγματα από τις πυρκαγιές. Στις Ροβιές ήταν προγραμματισμένο και το ετήσιο κάμπινγκ του Δικτύου για το τέλος Αυγούστου.

Η ομάδα μας  βοηθάει τους κατοίκους  στη διανομή της βοήθειας και στην αποκατάσταση των ζημιών. Έχοντας εγκατασταθεί στο κάμπινγκ, θα παραμείνει στο χωριό τις επόμενες μέρες. Κάνουμε έκκληση για πλαισίωση της πρωτοβουλίας μας στις Ροβιές η οποία θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, καθώς και όλων των πρωτοβουλιών έμπρακτης αλληλεγγύης.

Και απέναντι στις πυρκαγιές, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: