Για το λόφο του ΣΤΡΕΦΗ

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 05/02/2021 - 12:01μμ

«Στους χαλεπούς καιρούς ποτέ δεν εγκατέλειψα την πόλη, στους αίσιους ποτέ δεν επωφελήθηκα και στους ζοφερούς δεν φοβήθηκα τίποτα»
                                                         (Jean François Paul de Gondi)

Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον Λόφο του Στρέφη; Με αυτό τον τίτλο σε ανάρτησή του απαντά ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης, με πολύ φτηνή επιχειρηματολογία, στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το επικείμενο ξεπούλημα του λόφου του Στρέφη.
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν να δεχτούν τη «δωρεά» μιας μελέτης «ανάπλασης» που θα εκπονήσει η Real Estate εταιρεία Prodea Investments ! Από κοντά και τα γνωστά παπαγαλάκια μεγάλων εφημερίδων και ιστοσελίδων να υμνούν το Μπακογιάννη και τις πρωτοβουλίες του. Τόσα χρήματα εξάλλου έχουν πάρει από την κυβέρνηση της γνωστής οικογενείας.


Εμείς του λέμε πως η πόλη δεν του ανήκει, πως οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι είναι αυτό που λέει το όνομά τους και την ευθύνη για τον ηλεκτροφωτισμό,  την καθαριότητα και την περιποίησή τους την έχει αποκλειστικά ο Δήμος γι αυτό και οι κάτοικοι πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη. Οπότε καλύτερα να αφήσει τις αναρτήσεις επιπέδου δημοτικού σχολείου με τα φτηνά στερεότυπα που έχει στο μυαλό του για τις γειτονιές και να αποσύρει τις εξωφρενικές προτάσεις περί υιοθεσίας των γειτονιών μας από Real Estate εταιρείες.  Δεν μας εκπλήσσει βέβαια διότι έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής κατασπατάλησης χρημάτων από τη μια (βλέπε μεγάλος περίπατος)  και απεύθυνση σε ιδιωτικές εταιρείες από την άλλη να υιοθετήσουν (!) την πόλη στην οποία είναι Δήμαρχος, ενδεχομένως με το αζημίωτο αν κρίνουμε και από τα υπερκοστολογημένα νούμερα που αναφέρει η φιλάνθρωπη  εταιρεία για την μελέτη που θα εκπονήσει για το λόφο. 
Οι μεγαλοεταιρείες όταν εμπλέκονται με το Δημόσιο έχουν πάντα τους λόγους τους. Άλλες ξεπλένουν χρήματα, άλλες έχουν βλέψεις και οικονομικά συμφέροντα, άλλες θέλουν μια καλή κοινωνική εικόνα γιατί «πουλάει» περισσότερο. Εξάλλου το κόλπο είναι γνωστό, έχει γίνει και αλλού, σε άλλες μικρές και μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Εμφανίζεται η εταιρεία που κάνει την προσφορά της «δωρεάν»  μελέτης αλλά φυσικά το έργο που θα προτείνει η μελέτη και που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εταιρείας και των βλέψεων που έχει,  οφείλει να το πληρώσει ο Δήμος δηλαδή οι δημότες. Μεγάλη ιδέα αλλά δεν θα πάρουμε! 
Να αποσυρθεί άμεσα η ιδιωτική εταιρεία από το λόφο του Στρέφη.
Οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: