Κυκλοφορεί το Δελτίο Θυέλλης Νο 54

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 09/11/2019 - 12:19μμ

 

«Ένας κόσμος που φλέγεται... Κυριολεκτικά και μεταφορικά: Από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία, από την κλιματική κρίση και την καταστροφική άνοδο της πλανητικής θερμοκρασίας μέχρι της φωτιές στη Βόρεια Συρία και τη σφαγή των Κούρδων, από τη λαϊκή εξέγερση στη Χιλή και την απελπισία εκατομμυρίων ανέστιων και πλανήτων από τον πόλεμο, την ξηρασία και τη φτώχεια, αυτός ο κόσμος που φλέγεται δεν χρειάζεται πυροσβέστες, αλλά... πυρπολητές. Γιατί στον κοινωνικό ανταγωνισμό, οι πυροσβέστες συνήθως συντηρούν τη φωτιά και, ακόμα συνηθέστερα, τη στρέφουν σε κατευθύνσεις που τους συμφέρουν.»

Αυτό το απόσπασμα από το πρωτοσέλιδο άρθρο του, συνοψίζει το περιεχόμενο του νέου Δελτίου Θυέλλης, της περιοδικής έκδοσης του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για την κλιματική κρίση, καθώς και με κείμενα για τη συγκυρία στην Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική, τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα, για το μεταναστευτικό και την καταστολή, το Δελτίο Θυέλλης Νο 54, επιχειρεί να αναλύσει τις τάσεις της εποχής, με χωρίς κομφορμισμό αλλά με νηφαλιότητα, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Όπως λέει και το πρωτοσέλιδο: «Μπορούμε κι εδώ. Αν όχι να νικήσουμε τώρα, να αρνηθούμε την ήττα, να υψώσουμε αναχώματα αγώνων, ορμητήρια αναχαίτισης της (ακρο)δεξιάς νεοφιλελεύθερης επέλασης, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, στους δρόμους και τις γειτονιές, τείχη αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Διαθέτουμε και εμείς... εύφλεκτα υλικά, αρκεί να τα ψάξουμε, να τα εκτιμήσουμε και να τα μάθουμε. Τέτοια δεν ήταν τα υπέροχα κορίτσια στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας;»

Πατήστε για να κατεβάσετε το τεύχος

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon deltio-54.pdf6.17 MB
Image icon deltio-54.jpg628.66 KB
Θεματικές: 
Κατηγορίες: