Πορεία – Να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Ροτζάβα

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 11/10/2019 - 8:27μμ

Η τουρκική εισβολή στη Συρία στην περιοχή της Ροτζάβα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η πολεμική μηχανή του Ερντογάν σκορπάει τον θάνατο και τον όλεθρο, με την έγκριση του Τραμπ, την ανοχή του Πούτιν και την απάθεια της ΕΕ, η οποία μάλιστα κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες. Σκοπός του Ερντογάν είναι η εθνοκάθαρση των Κούρδων, η κατοχή μεγάλου μέρους των εδαφών της Ροτζάβα και η καταστροφή της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, του πιο ανοιχτού και δημοκρατικού πολιτικού και κοινωνικού πειράματος σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις-SDF αφού με ανείπωτες θυσίες έδωσαν τέλος στον σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα τους ISIS, βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με την προοπτικής του αφανισμού τους από τον Ερντογάν. Η προδοσία του Τραμπ και των άλλων μεγάλων δυνάμεων προκαλεί οργή και υπενθυμίζει ότι οι λαοί δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις υποσχέσεις των ιμπεριαλιστών.

Αυτή την ώρα οι μαχητές της Ροτζάβα, Κούρδοι και Άραβες, άντρες και γυναίκες, έχουν μόνο στήριγμά τους τη διεθνή αλληλεγγύη. Αυτήν την αλληλεγγύη πρέπει να δείξουμε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας όλες και όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας (Προπύλαια 5:30μμ), στο πλαίσιο της διεθνούς μέρας δράσης.

Σταματήστε την εθνοκάθαρση – Σταματήστε την κατοχή

Αλληλεγγύη στη Ροτζάβα

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Κατηγορίες: