Εκδήλωση : Καπιταλισμός και Κλιματική Κρίση

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 09/10/2019 - 8:13πμ

Η οικολογική κρίση, ιδιαίτερα η κλιματική αλλαγή, επιταχύνεται επικίνδυνα και, ως τέτοια, πλήττει όλο και πλατύτερα τμήματα του πληθυσμού, ιδιαίτερα των πλέον ευάλωτων. Αλλά προκαλεί και μεγάλες ευαισθησίες, και ένα πραγματικό, έστω και ανισομερές, κίνημα νεολαίας σε όλο τον κόσμο, για το μέλλον του πλανήτη.
Οι απαντήσεις από τις άρχουσες τάξεις δεν είναι απλώς ανεπαρκείς. Οδηγούνται σε αδιέξοδο, επειδή η ίδια η κρίση, ιδιαίτερα η κλιματική, απαιτεί ριζικές λύσεις, που δεν μπορεί να τις δώσει το αδηφάγο κεφάλαιο, όσο “πράσινο” και να βαφτεί.
Στην Ελλάδα βλέπουμε τις κυρίαρχες πολιτικές αφηγήσεις να θέλουν κι άλλη συσσώρευση κερδών, κεφαλαίου, και καταστροφής. Όχι μόνο σε τσιμεντοποιήσεις (Ελληνικό, παραλίες, κλπ.), αλλά και γενικότερα, όπως με τις εξορύξεις στη Μεσόγειο, και με τους συνδεόμενους αυξημένους εξοπλισμούς (και τους κινδύνους τους), αντί για την αναγκαία μείωσή τους, ή με τις μεταφορές (οδικές, θαλάσσιες). Και ασφαλώς, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε διάφορες "πράσινες" μπίζνες όπως η καταστροφή δασών για την εγκατάσταση τεράστιων αιολικών μονάδων, με μεγάλα κέρδη για τους κατασκευαστικούς ομίλους, και πλήρη αδιαφορία για τις κοινωνικές ανάγκες και το φυσικό περιβάλλον.

Από την άλλη, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, κινήματα, πληθυσμοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους, την ύπαρξή τους, το φυσικό περιβάλλον, σε πείσμα των αρχουσών τάξεων που δεν νοιάζονται για τίποτα εκτός από το κυνήγι του κέρδους.
Μαζί με τη στήριξη αυτών των αγώνων, είναι πιο αναγκαία από ποτέ μια νέα πολιτική πρόταση από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής/αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αντιπαραθετική προς το κυρίαρχο σύστημα, με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή τη συζήτηση φιλοδοξούμε να ανοίξουμε με την εκδήλωση μας."

 Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 6:30 μ.μ.
Νομική Σχολή Αθηνών (Αίθουσα 4, είσοδος απο Σινα)

Την εκδήλωση οργανώνουν:
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ - ομάδα κομμουνιστών/στριων
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Περιοδικό 4
Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Θεματικές: 
Κατηγορίες: