Άδεια τώρα στο Δημήτρη Κουφοντίνα

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 14/05/2019 - 9:23πμ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με βάση το νόμο δικαιούται άδεια. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο πήρε και τις προηγούμενες άδειες, παρότι αυτό συνέβη με καθυστέρηση πολλών χρόνων κι αφού χρειάστηκαν κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες πείνας. Κι όλα αυτά απλά για να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Νομοθεσία η οποία δεν σχετίζει τα δικαιώματα των κρατουμένων με τις απόψεις τους, όσο και αν τα ΜΜΕ επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η ελληνική Δικαιοσύνη εξαντλεί κάθε αυστηρότητα όταν πρόκειται για τους «εχθρούς του κράτους», ενώ είναι ιδιαίτερα περιποιητική όταν πρόκειται για «τα δικά μας παιδιά».

Είναι απαράδεκτη επίσης η άρνηση της κυβέρνησης να καταργήσει το εισαγγελικό βέτο που θα έβαζε τέρμα στη δικαστική αυθαιρεσία Με σκανδαλώδεις παρεμβάσεις (εγχώριες και… υπερατλαντικές) προσπαθούν να επιβάλουν μια δεύτερη ποινή μέσα στην ποινή που ήδη του έχει επιβληθεί, καθώς και να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και τρομοΰστερίας. Μάλιστα αυτή τη φορά παίζουν με την υγεία και την ίδια τη ζωή του. Η άρνηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με νόμους ή δικαιοσύνη. Είναι προσπάθεια εξόντωσης κατά παραγγελία.

Δεν θα επιτρέψουμε να ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Θάτσερ: «Ο κύριος Σαντς ήταν ένας καταδικασμένος εγκληματίας. Ο ίδιος επέλεξε να χάσει τη ζωή του».

Να δοθεί άμεσα άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο.

 

Συνάντηση για την Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Κατηγορίες: