Να σταματήσουμε την επιχείρηση εξόντωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Πορεία 7/05, 7 μμ Προπύλαια

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 03/05/2019 - 9:22μμ

Μετά από πολλά χρόνια εμμονικής άρνησης και αφού επί έξι συνεχόμενα φορές είχε αναγνωριστεί το δικαίωμα του στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, ένας ακόμη Εισαγγελέας έρχεται ξανά να αμφισβητήσει το δικαίωμα και να ορθώσει το βέτο του ενάντια στον κρατούμενο . Για μια ακόμη φορά χωρίς κανένα τυπικό ή ουσιαστικό επιχείρημα. Ενάντια στην λογική και στο γράμμα του νόμου που τον δεσμεύει, πολύ περισσότερο ενάντια σε κάθε έννοια δίκιου και δικαίου.

Έτσι απλά, ως κορυφαία επίδειξη κτηνώδους δύναμης και ογκώδους άγνοιας. Όχι, δεν πρόκειται για έργο ενός ακόμα υποταγμένου και δειλού εισαγγελέα είναι το χέρι που υπογράφει πειθήνια για μια ακόμη φορά την εντολή μιας άλλης αρχής.

Είναι η πολιτική στοχοποίηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, του πλέον εμβληματικού πολιτικού κρατούμενου των τελευταίων 45 χρόνων, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα στελέχη της Δεξιάς, από μοχθηρές οικογένειες και βάρβαρους υπερατλαντικούς ηγεμόνες, από τη δικαστική χούντα και τα ποικίλα "αντιτρομοκρατικά" επιτελεία που ευθύνεται γι' αυτό το αίσχος. Και βεβαίως, είναι η απροσμέτρητη δειλία και ο αφόρητος φιλοαμερικανισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιτρέπει απλώς, αλλά συνεργάζεται στη διαιώνιση αυτού του αίσχους. Αντί, εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, να έχει δια νόμου καταργήσει το εισαγγελικό βέτο, επιδίδεται στο χόμπι των υπεκφυγών και των κλεισιμάτων ματιού σαν τριτοκλασάτη ΜΚΟ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε μια νέα απεργία πείνας για το αυτονόητο, υπονομεύοντας την ήδη επισφαλή υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το «κόκκινο νήμα» της συνέπειας και της αξιοπρέπειας που είναι η υπεράσπιση και η απάντηση του σ’ αυτούς που επιδιώκουν την εξόντωσή του. Τα τέρατα που λατρεύουν τις φυλακές τύπου Γ΄ καραδοκούν.

Μία λύση υπάρχει: πλήρης άδεια τώρα στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Ο λόγος πλέον, για μια ακόμη φορά στην κοινωνία και στο κίνημα. Μας αφορά όλους/ες.

ΟΛΟΙ/Ες ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/05, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: