Ο "τυχαίος" θάνατος ενός μετανάστη

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 21/02/2019 - 1:10πμ

Πριν καταλαγιάσει η φρίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που λιντσαρίστηκε με τη συνδρομή αστυνομικών απο το Α.Τ Ομόνοιας, ο Ebuka ένας Νιγηριανός μετανάστης μετά απο προσαγωγή του στο διαβόητο Α.Τ, καταρέει μέσα στο αστυνομικό τμήμα και στην κυριολεξία «εξαφανίζεται». Μετά απο πολύωρη απουσία του η συζυγός του τον αναζητάει στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου πέφτει θύμα εμπαιγμού και παραπλάνησης, την κάνουν μπαλάκι στέλνοντάς τη απο τμήμα σε τμήμα και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση δικηγόρου για να αναγκαστούν να ομολογήσουν οτι ο Ebuka πέθανε στο αστυνομικό τμήμα και τον έστειλαν στο νεκροτομείο ετοιμάζοντας μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την «απέλαση» του νεκρού στη Νιγηρία πριν καν γίνει γνωστό τι ακριβώς αποτυπώνει η νεκροψία, αν έγινε.

Δεν έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της ελληνικής αστυνομίας η οποία ευθύνεται για ένα μακρύ κατάλογο νεκρών. Ειδικά το τμήμα της Ομόνοιας έχει επανειλημμένα καταγγελθεί για βαρβαρότητα παραβιάσεις δικαιωμάτων, ρατσιστικές συμπεριφορές, κακοποιήσεις, βασανιστήρια αλλά και θανάτους.

Η σειρά των γεγονότων στην περίπτωση του Ebuka μας γεννά σοβαρά ερωτηματικά για ευθύνες και εμπλοκή των αστυνομικών στο θανατό του.

Απαιτούμε άμεσα να ξεκινήσει έρευνα για τις ευθύνες της αστυνομίας. Δεν θα δεχτούμε μια δεύτερη περίπτωση Σακελλίων.

Η αστυνομία είναι κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τη δράση της. Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διατάξουν έρευνα για το θάνατο του Ebuka και να μην επιτρέψουν την επιχειρούμενη φυγάδευση της σορού στη χώρα του πριν εξεταστούν εξαντλητικά οι αιτίες και οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό τον θάνατο.

Δικαιοσύνη για τον Ebuka τώρα, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 21/02, 13.00 μ.μ, Ομόνοια

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: