Ο φασισμός (Λευκίμμη) και ο σεξισμός (Ρόδος) δολοφονούν - Όλοι στην πορεία Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 6μμ Πλατεία Καπνικαρέας

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 13/12/2018 - 5:55μμ

Στο χωριό Δραγωτινά στην Νότια Κέρκυρα στις 25 Νοέμβρη έγινε μια εν ψυχρώ ρατσιστική δολοφονία. 44χρονος χρυσαυγίτης έστησε καρτέρι και με κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε τον 63χρονο Petriet Zilfie εργάτη γης από την Αλβανία.

Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία με θύτη χρυσαυγίτη μετά από αυτές του Σαχζάτ Λουγκμάν και του Παύλου Φύσσα το 2013.

Ο χρυσαυγίτης για χρόνια είχε βάλει στο στόχαστρο τον Πέτρο, όπως τον ήξεραν όλοι στο χωριό καθώς ζούσε εκεί για πολλά χρόνια χωρίς ποτέ να ενοχλήσει κανέναν. Απαιτούσε να μην του δίνουν δουλειές «γιατί είναι Αλβανός», τον απειλούσε δημόσια κοκ.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν στο καφενείο του χωριού με αφορμή το Μακεδονικό και τον θάνατο του Κατσίφα ο χρυσαυγίτης έβριζε όλους τους μετανάστες και τον Πέτρο με τις χειρότερες εκφράσεις. Ο καυγάς έληξε προσωρινά εκεί. Λίγο μετά ο δράστης έστησε καρτέρι στον δρόμο Δραγωτινά-Σπαρτερά και σκότωσε τον Πέτρο πετώντας μετά το πτώμα του σε ένα χαντάκι.

Το γεγονός προκάλεσε σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά παντού όπου έγινε γνωστό. Τα συστημικά ΜΜΕ -με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις- είτε έθαψαν το γεγονός είτε το παρουσίασαν σαν καυγά του καφενείου χωρίς καμία αναφορά στο ρατσιστικό κίνητρο.

Ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του είπε ότι ήταν μεθυσμένος, υπό την επήρεια ναρκωτικών και ψυχολογικά πεσμένος λόγω πρόσφατου διαζυγίου. Η Χρυσή Αυγή όπως και στην περίπτωση Ρουπακιά δήλωσε ότι δεν τον γνωρίζει και ότι παλιά ήταν μέλος του ΚΚΕ…

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πατενταρισμένο Χρυσαυγίτη πασίγνωστο στην τοπική κοινωνία. Με τατουάζ την σβάστικα στο στήθος. Εκλογικός αντιπρόσωπος της ΧΑ στις εκλογές του 2014 και συνοδός υψηλόβαθμων χρυσαυγιτών σε περιοδείες στο νησί.

Η έξαρση του εθνικισμού με αφορμή το Μακεδονικό και τον θάνατο του Κατσίφα στις Βουλιαράτες της Νοτίου Αλβανίας σε συνδυασμό με τις εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς διεθνώς βγάζει ξανά στην επιφάνεια τα ναζιστικά τάγματα εφόδου και τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Αποκαλύπτει ταυτόχρονα και μια τομή που διαπερνά και πολώνει την ελληνική κοινωνία σε κάθε σημαντικό ζήτημα.

Είτε πρόκειται για την δολοφονία στην Λευκίμη, το αν ήταν εξέγερση ή ψέμα το Πολυτεχνείο, το αν είχε δίκιο ο Κορκονέας ή ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, το αν έπρεπε να πεθάνει ο Ζακ Κωστόπουλος, ή αν τα ήθελε και τα έπαθε η βιασμένη και δολοφονημένη Ελένη στην Ρόδο.

Η Ελένη στην Ρόδο πέθανε μαρτυρικά, δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς άνδρες γιατί δεν τους έκανε το σεξουαλικό τους κέφι. Η Έλενη που πριν ένα χρόνο έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και η αστυνομία δεν δέχτηκε την καταγγελία της. . Την σκότωσαν γιατί έτσι τους έμαθε η οικογένεια τους, το σχολείο, η εκκλησία, τα ΜΜΕ, τα δικαστήρια, που αθωώνουν βιαστές και ρίχνουν το φταίξιμο στα θύματα ότι δήθεν προκάλεσαν. Την σκότωσε η πατριαρχία που μαθαίνει τους άνδρες ότι είναι το ισχυρό φύλο. Η πατριαρχία όπλισε το χέρι τους. Τους έκανε βιαστές και φονιάδες.

Διαδηλώνουμε την Παρασκευή 14/12 μαζί με τις φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, με όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται στην έμφυλη καταπίεση και στη βία κατά των γυναικών, με κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και τον σεξισμό . Εμείς από δω. Από κει η πατριαρχία, η ακροδεξιά και οι φασίστες. Δεν θα κάτσουμε να μετράμε και άλλους νεκρούς.

Ο ναζισμός, ο σεξισμός, η κρατική καταστολή, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, η ομοφοβία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και απότοκα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που τα δημιουργεί, τα συντηρεί και τα τροφοδοτεί γιατί του επιτρέπουν να διαιωνίζει τα κέρδη και την εξουσία του κεφαλαίου.

Στην διαρκή πάλη των τάξεων και των κοινωνικών αντιθέσεων εμείς επιλέγουμε στρατόπεδο.

Με την Ελένη ενάντια στους σεξιστές δολοφόνους της.

Με τον Ζακ ενάντια στους αγανακτισμένους ομοφοβικούς.

Με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο ενάντια στην κρατική καταστολή.

Με τον Πέτρο της Λευκίμης και τους μετανάστες ενάντια στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που παραμένουν απλά υπόδικοι εδώ και 4 χρόνια σε μια δίκη που δεν λέει να τελειώσει.

Με το 99% που γυρίζει το γρανάζι ενάντια στο 1% που λεηλατεί τον πλανήτη και τις ζωές μας.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε Λευκίμμη – Κέρκυρα –Αθήνα (Πέμπτη 12/12 – 6μμ Προπύλαια) ενάντια στην ρατσιστική δολοφονία του Πέτρου στα Δραγωτινά της Κέρκυρας.

Καλούμε στην συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις γυναικοκτονίες, τον σεξισμό και τον φασισμό την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καπνικαρέας (Ερμού )

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος

Antinazi zone

Aναμέτρηση

Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Αριστερή Ανασύνθεση

ΑΡΕΝ

Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΕΕΚ

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

ΟΝΡΑ – Ανασύνθεση

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Στέκι Μεταναστών

Χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza

Η λίστα παραμένει ανοικτή για περαιτέρω διεύρυνση

Θεματικές: 
Κατηγορίες: