Η αστυνομία συγκαλύπτει τη δολοφονία του Ζακ – Πορεία διαμαρτυρίας την 1η Δεκέμβρη

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 21/11/2018 - 4:43μμ

Η έκφραση «τον σκότωσαν στο ξύλο» είναι αυτή που δυστυχώς περιγράφει τι ακριβώς συνέβη στον Ζακ Κωστόπουλο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η καρδιά του Ζακ σταμάτησε από τα απανωτά βάναυσα χτυπήματα. Ο Ζακ δολοφονήθηκε από τους αγανακτισμένους νοικοκυραίους.

Η ιατροδικαστική έκθεση, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, απέδειξε επίσης ότι η αστυνομία συγκαλύπτει το έγκλημα στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί, καθώς και ότι τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Ούτε ληστεία έγινε, ούτε ο Ζακ απείλησε κανέναν, ούτε είχε κάνει χρήση ουσιών. Τίποτα δηλαδή δεν συνέβη από όσα διαρρέει η αστυνομία και αναπαρήγαγαν οι αστυνομικοί ρεπόρτερ. Στην περίπτωση του Ζακ έχουμε την πλέον απτή απόδειξη αυτού που λέμε για χρόνια: Η αστυνομία στήνει δικογραφίες και ψεύδεται ασύστολα.

Η κυβέρνηση είναι επίσης υπόλογη. Όχι μόνο γιατί γενικά έχει την πολιτική ευθύνη της αστυνομίας. Αλλά και γιατί συνεχίζει τη διαχρονική ατιμωρησία των αστυνομικών, ενώ δεν έχει κάνει τίποτα για να περιορίσει τον ένστολο χρυσαυγιτισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τα ωραία λόγια Τσίπρα και Γεροβασίλη, κανένας αστυνομικός δεν έχει υποστεί την παραμικρή κύρωση για τα αίσχη που έχουν συμβεί σε αυτήν την υπόθεση.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε θύμα των κανίβαλων ομοφοβικών, δολοφονήθηκε από ένα σύστημα που καταπιέζει, περιθωριοποιεί, εξοντώνει και προωθεί τον κοινωνικό εκφασισμό. Η απαίτηση για δικαιοσύνη για τον Ζακ δεν συνιστά μόνο αίτημα να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο λιντσάρισμα και συγκάλυψαν το έγκλημα, οι μεταφορείς του ΕΚΑΒ που δεν τήρησαν το πρωτόκολλο της διακομιδής, καθώς και όποιοι άλλοι έχουν ευθύνες. Αποτελεί ταυτόχρονα δέσμευση για ανειρήνευτη σύγκρουση με το σύστημα που γεννά και αναπαράγει τη βαρβαρότητα.

Την 1η Δεκεμβρίου συμμετέχουμε στην πορεία των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων στη ΓΑΔΑ (συγκέντρωση: 12μ., Αλεξάνδρας και Κηφισίας).

Αθήνα, 21/11/2018

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Θεματικές: 
Κατηγορίες: