Διαδηλώνουμε για τον Ζακ Κωστόπουλο - Ενάντια στον κανιβαλισμό, η αλληλεγγύη

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 28/09/2018 - 12:17μμ

Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από το δολοφονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου από μαγαζάτορες της οδού Γλάδστωνος και στον  αποτροπιασμό που νιώσαμε από τις εικόνες βαρβαρότητας που παρακολουθήσαμε, ήρθε να προστεθεί η αηδία από την αποκάλυψη των ψεμάτων και των διαστρεβλώσεων που κατασκεύασε η Ελληνική Αστυνομία και οι δολοφόνοι, πατώντας πάνω σε έναν νεκρό.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που επιχειρήθηκε να στηθεί, περιελάμβανε ιστορίες με «ληστείες», «μαχαίρια», «αυτοτραυματισμούς» και αρκούδες, που κάθε μέρα που περνά αποδεικνύονται κατασκευές προκειμένου όχι απλά να σκεπαστεί ένα έγκλημα, αλλά και να στιγματισθούν κοινωνικές ομάδες και ταυτότητες, τις οποίες ο Ζακ Κωστόπουλος έφερε ανοιχτά και υπερήφανα.

Κάθε μέρα που περνά, αναδεικνύεται πιο έντονη η δυσοσμία του κοινωνικού φασισμού, που με τις πλάτες της αστυνομίας επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον κανιβαλισμό ως κοινωνική στάση. Σήμερα, ξέρουμε πια ότι ένας άνθρωπος ποδοπατήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και δολοφονήθηκε την ώρα που κανείς δεν απειλούταν από αυτόν. Ξέρουμε επίσης ότι η αστυνομία τον μετέφερε εν γνώση της νεκρό με χειροπέδες στο νοσοκομείο, την ίδια ώρα που άφηνε αυτούς που τον ξυλοκόπησαν αλύπητα να εξαφανίζουν τα στοιχεία και να ασχημονούν εναντίον του στα κοινωνικά δίκτυα.

Είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να μην επιτρέψουμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό να διανοηθεί έστω ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί στις πόλεις μας. Να μην αφήσουμε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου να ξεχαστεί, να περάσει στη σιωπή ή να παρουσιασθεί ως αυτοάμυνα. Να μην αφήσουμε καθόλου χώρο στην στοχοποίηση καμίας ταυτότητας ή στην απάνθρωπή αντιμετώπιση των τοξικομανών.

Σε εποχές που η εξουσία οργανώνει τη φτώχεια της κοινωνίας, όπως η σημερινή, γνωρίζουμε ότι ο κοινωνικός φασισμός στρέφεται εναντίον της διαφορετικότητας και των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Σπέρνει το μίσος και των ανταγωνισμό μεταξύ των αδύναμων, για να διασφαλίσει την εξουσία των δυνατών. Ξέρουμε ότι αυτό το μίσος για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις γυναίκες τους πρόσφυγες, τους τοξικομανείς, είναι στην πραγματικότητα μίσος για όλους και όλες μας και για την ελευθερία.

Στον ανταγωνισμό, να αντιπαρατάξουμε την αλληλεγγύη. Στον κανιβαλισμό, να αντιπαρατάξουμε την συνύπαρξη και την ανοχή.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 19:00, διαδηλώνουμε στο πλάι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των οργανώσεών της, στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, Γλάδστωνος και Πατησίων.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό"

Κατηγορίες: