Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κινητοποιήσεις ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 05/11/2009 - 4:27μμ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχία των κινητοποιήσεων ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης (GFMD).  Η Οργανωτική Επιτροπή των κινητοποιήσεων κατάφερε να αναδείξει τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα του GFMD και να φωτίσει τον πραγματικό χαρακτήρα των πολιτικών διαχείρισης της μετανάστευσης που ωφελούν την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, αλλά όχι τους ίδιους τους μετανάστες.

Η μεγάλη συμμετοχή στη διεθνή αντιρατσιστική διαδήλωση της 4/11 καθώς και το ιδιαίτερα υψηλό πολιτικό επίπεδο των συζητήσεων στην Αντισύνδο της ΑΣΟΕΕ δείχνουν τις δυνατότητες που έχει το αντιρατσιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί ακόμα περισσότερο.


 

Επιπλέον, η πραγματοποίηση της συναυλίας στον Άγιο Παντελεήμονα έσπασε το άβατο που είχαν επιβάλει από το καλοκαίρι οι νεοφασίστες μαζί με την Αστυνομία. Η ισχυρή, αποφασιστική και πειθαρχημένη παρουσία των αντιρατσιστών ακύρωσε την προβοκατόρικη προσπάθεια της γνωστής ακροδεξιάς δράκας να ματαιώσει τη συναυλία προκαλώντας συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών και την επακόλουθη αστυνομική επέμβαση για τη  διάλυση των συγκεντρωμένων. Ωστόσο, το φασιστικό παρακράτος παραμένει ενεργό κι επιθετικό. Οι εμπρηστικές επιθέσεις στις καταλήψεις Βίλα Αμαλίας και Λέλας Καραγιάννη δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός απέναντι στους παρακρατικούς.


 

Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες (που μένει να δούμε αν και πώς θα υλοποιηθούν) δεν αλλάζουν την ουσία της ακολουθούμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Το αντιρατσιστικό κίνημα θα συνεχίσει τη δράση του μέχρι να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες, μέχρι το Αιγαίο να πάψει να αποτελεί παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες.

Αθήνα, 5/11/09


 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Κατηγορίες: