Καμιά ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 21/05/2018 - 3:27μμ

H κτηνώδης επίθεση μιας μαινόμενης φασιστικής αγέλης εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα και οι δράστες να λογοδοτήσουν.

Οι βαθιές πολιτικές διαφορές μας με το θύμα της επίθεσης σε καμιά περίπτωση δεν θα μας εμποδίσουν να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της γνώμης και της διαφωνίας απέναντι σε κάθε τραμπουκισμό ή εθνικιστικό ολοκληρωτισμό.

Η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν επενέβη σε ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο με τόσο μεγάλη διάρκεια. Είναι αυτή η διαχρονική ασυλία που δίνει στους δράστες- τραμπούκους το αίσθημα ατιμωρησίας με το οποίο έδρασαν;

Οι υπεύθυνοι της συγκέντρωσης πρέπει να εξηγήσουν γιατί, παρά τη μετέπειτα καταδίκη της επίθεσης, δε δημιούργησαν αμέσως μια ασπίδα προστασίας γύρω απ' τους προπηλακιζόμενους για να τους προστατεύσουν, καθώς και το λόγο για τον οποίο ανέχονται στις εκδηλώσεις τους ακροδεξιούς παράγοντες και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Το αυγό του φιδιού, μετά τις «λαοσυνάξεις» για το Μακεδονικό και τις επιθέσεις σε κοινωνικές καταλήψεις, έχει εκκολαφθεί ξανά.

Η παραπαίουσα απ' τα μνημόνια και τη διάψευση των ελπίδων κοινωνία πρέπει να ανασυγκροτήσει τους δεσμούς αλληλεγγύης και να ξανασηκωθεί. Η φασιστική απειλή είναι μπροστά. Η αντιφασιστική κινητοποίηση στους δρόμους και σε κάθε επίπεδο είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τη σταματήσει.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: