Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε αθώοι ούτε ένοχοι, είναι δίκαιοι.

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 13/10/2017 - 1:51μμ

Ανακοίνωση – κάλεσμα για την πορεία στις 14/10 και την παράσταση έξω από το Εφετείο 16/10. Η απόρριψη αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ., ήταν μία ακόμη όψη μίας δικαστικής εξουσίας που επιχειρεί να μετρήσει ένα πολύ σοβαρό βήμα στην ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής κοινωνικής δράσης, ενώ στο στόχαστρό της μπαίνουν πλέον ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τα κροκοδύλια δάκρυα για το άδικο της απόρριψης αναστολής, είναι απλά ένα κακόγουστο θέατρο κεντημένο με «αριστερούς» ουμανιστικούς μονολόγους περί της έννοιας του δικαιώματος. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, φέρει την κεντρική πολιτική ευθύνη, καθώς άφησε απείραχτο όλο το κεκτημένο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αποδεικνύοντας ότι είτε το θες είτε όχι, στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων και αυτής της πολιτικής, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών γίνεται όρος υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών.


Ωστόσο, η κοινωνία απάντησε με δυναμικό τρόπο απέναντι στο άδικο και την καταπίεση. Μία σειρά από  κινηματικά γεγονότα (πορείες,εκδηλώσεις,συζητήσεις) με αποκορύφωμα την μεγαλειώδη συναυλία αλληλεγγύης ανέδειξαν τη κοινωνική απεύθυνση και γείωσης της υπόθεσης. Κατέδειξαν η απάντηση στη δικαιοσύνης τους είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας.

Για εμάς το ζήτημα της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής στάσης του/της καθενός/καθεμίας, είναι η βασική όψη των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που πάνε χέρι – χέρι με την ένταση της αυταρχικοποίησης. Σε αυτό, θα μας βρούνε απέναντί τους  τόσο στο δρόμο προς την απελευθέρωσης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. όσο και γενικότερα στην υπόθεση των πολιτικών κρατουμένων και της περιστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Συνεχίζοντας τον αγώνα για την άμεση απελευθέρωσή τους,

καλούμε όλες και όλους το

Σάββατο 14/10 στην πορεία αλληλεγγύης στις 12.00 στο Μοναστηράκι 

και τη
Δευτέρα 16/10 στις 9.00 έξω από το Εφετείο Αθηνών για την νέα αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ. και  του Περικλή Μ.!

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά.

Uncategorized

Θεματικές: 
Κατηγορίες: