Το Υπουργείο Εξωτερικών νεκρανασταίνει τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 28/10/2009 - 5:47μμ

Η Οργανωτική Επιτροπή των δράσεων ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης (GFMD) καταγγέλλει την άρνηση χορήγησης βίζας σε διεθνείς ακτιβιστές που έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στην Διεθνή Σύνοδο Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων (αρχίζει στην ΑΣΟΟΕ την Κυριακή 1 Νοέμβρη στις 10:00)

.

Ενώ τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια επίδειξη λεκτικής ευαισθησίας, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Όχι μόνο δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο υπέρ των προσφύγων, αλλά  το Υπουργείο Εξωτερικών υπονομεύει τις δραστηριότητες του αντιρατσιστικού κινήματος. Με την πραγματικά απίστευτη δικαιολογία ότι  «το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ (που υπογράφει τα έντυπα των προσκλήσεων) είναι μια αριστερίστικη οργάνωση» η Γενική Πρόξενος στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να απορρίπτει τα αιτήματα βίζας των διεθνών ακτιβιστών. Επιπλέον, σε άλλα προξενεία οι αντίστοιχες αρνήσεις δικαιολογούνται με προσχηματικά γραφειοκρατικά κωλύματα. Στην πραγματικότητα, του Υπουργείο Εξωτερικών νεκρανασταίνει ατύπως τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αφού εξαρτά μια πράξη της δημόσιας διοίκησης (εν προκειμένω τη χορήγηση βίζας) από το πολιτικό φρόνημα του αιτούντος.

Η Οργανωτική Επιτροπή απαιτεί από το Υπουργείο και την κυβέρνηση να αλλάξουν στάση έστω και την ύστατη ώρα. Καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή:

 

  • Στη Διεθνή σύνοδο Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Κινημάτων (ΑΣΟΟΕ 1 Νοέμβρη
  • Στη Συναυλία Αλληλεγγύης (πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, Δευτέρα 2 Νοέμβρη, 6:00 μμ)
  • Στη Διεθνή Αντιρατσιστική Διαδήλωση (Σύνταγμα, Τετάρτη 2 Νοέμβρη, 6:00μμ)

 

Οι κυβερνήσεις ορθώνουν τείχη - Τα κινήματα χτίζουν γέφυρες!

 

 

 

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Κατηγορίες: