8 Δεκέμβρη: Απεργούμε-Διαδηλώνουμε ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 07/12/2016 - 9:50μμ

Έξι χρόνια Μνημονίων, έξι χρόνια λεηλασίας των ζωών μας, έξι χρόνια κοινωνικού και οικονομικού τέλματος. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έξι χρόνια δεν είναι αρκετά για τους δανειστές και την κυβέρνηση. Η σκληρή λιτότητα των πλεονασμάτων του 3,5% θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι το 2020 και μάλλον ακόμα πιο πέρα, ακόμα και μέχρι το 2026. Είναι φανερό ότι το Μνημόνιο είναι ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης.

Και Μνημόνιο δεν σημαίνει μόνο περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Σημαίνει επίσης ανεργία σε αδιανόητα επίπεδα, πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αποθράσυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Σημαίνει ότι μπορεί να πας το πρωί στο γραφείο και να μη γυρίσεις σπίτι, όπως έγινε τις προάλλες στο Everest της Βικτώριας.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε. Το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι οι δικοί μας μαχητικοί αγώνες, εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών-τριών, που μπορούν να ανοίξουν τη διέξοδο. Είναι η δική μας αντίσταση που μπορεί να φέρει ξανά την ελπίδα.
Όλες-οι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο, Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 11:00.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: