Δελτίο Θυέλλης 45: Αλληλεγγύη στον Παναγιώτη Ασπιώτη

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 10/11/2016 - 12:51μμ

Ο σύντροφος Παναγιώτης είναι προφυλακισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2015. Στις 19 Δεκεμβρίου δικάζεται για «αντίσταση κατά της αρχής», επειδή αρνήθηκε να δώσει οικειοθελώς δείγμα DNA σε αστυνομικούς, οι οποίοι αποδεδειγμένα τον κακοποίησαν κτηνωδώς, και στις 13 Ιανουαρίου δικάζεται για διακεκριμένη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε άγνωστη (!) τρομοκρατική οργάνωση, με βάση ευρήματα σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Ο Παναγιώτης Ασπιώτης, γνωστός αναρχικός αγωνιστής, έχει στοχοποιηθεί κατ' επανάληψη από τις διωκτικές αρχές, ωστόσο αυτή τη φορά η αντιμετώπισή του έχει νέα ποιότητα, ένα μείγμα δικαιωμάτων και αστυνομικοδικαστικής κατασκευής κατηγορητηρίου. Έτσι, ενώ έχει βασανιστεί (μέχρι και σε πνιγμό υποβλήθηκε...), δικάζεται αυτός και όχι οι βασανιστές του. Και ακόμα χειρότερα, στη δεύτερη δίκη του, ο αρμόδιος ανακριτής τον παραπέμπει για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση επικαλούμενος την αλληλεγγύη την οποία ανέφερε ο Παναγιώτης στο απολογητικό του υπόμνημα ως λόγο ενοικίασης του αυτοκινήτου.

Ο Παναγιώτης πρέπει να αθωωθεί και στις δύο δίκες του. Ως Δίκτυο στεκόμαστε, με πολλούς άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, ολόψυχα δίπλα του και αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωσή του.

Θεματικές: