Να δικαιωθεί τώρα ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 07/04/2015 - 2:32μμ

Η από κοινού επιχείρηση αστυνομίας και εργαζομένων της El Dorado Gold, στις 5/04, εναντίον της ειρηνικής διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής  που απαιτούν εδώ και χρόνια να σταματήσει η καταστροφική επένδυση, μας εξοργίζει.
Οι «αγανακτισμένοι εργαζόμενοι» μαζί με την αστυνομία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Έτσι σαν άλλοτε θυμηθήκαμε τους «αγανακτισμένους πολίτες».  Οι ζωές των ανθρώπων της περιοχής βρίσκονται σε αναστολή και δεν ξέρουν αν αύριο θα μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους  ή αν θα 'ναι ένας κρανίου τόπος στον οποίο  όχι απλά καμιά οικονομική δραστηριότητα πλην μεταλλείων δεν θα υπάρχει, αλλά ούτε πουλί πετούμενο. Τα παραδείγματα διεθνώς αποδεικνύουν του λόγου το αληθές κι αυτό  οι αρμόδιοι Υπουργοί, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος το γνωρίζουν και πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.

Η κυβέρνηση και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την ευθύνη και έχουν δεσμευτεί με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές, ότι η επένδυση θα σταματήσει γιατί πέρα από καταστροφική είναι και ένα οικονομικό σκάνδαλο που ζημίωσε το δημόσιο. Υποχρεούνται λοιπόν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δείξουν μια κάποια αποφασιστικότητα.
Η καθυστέρηση των αποφάσεων που αφορούν την διακοπή των εργασιών της EL DORADO GOLD και η στάση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομίας είναι πέρα ως πέρα απαράδεκτες.  Το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και τα κινήματα αλληλεγγύης θα βρεθούν απέναντι σε κάθε απόπειρα να αφεθεί η Χαλκιδική στην καταστροφή που της επιβάλλει το κέρδος μιας εταιρείας.
Θυμίζουμε…
Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: