Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 27/03/2015 - 1:39μμ

Οι πολιτικοί κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας βρίσκονται στην 25η μέρα μιας απόλυτης απεργίας πείνας ενώ η κατάσταση της υγείας αρκετών είναι ήδη σοβαρή και εξελίσσεται σε κρίσιμη όχι μόνο για ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία τους, αλλά και για την ίδια τη ζωή τους.
Παράλληλα, κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ συνεχίζεται η ηλεκτρονική διαβούλευση για το περιεχόμενό του μέχρι τις 30/3, το οποίο προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και των φυλακών ανηλίκων, την αποφυλάκιση για λόγους υγείας κρατουμένων όλων των κατηγοριών χωρίς εξαιρέσεις (του Σ. Ξηρού συμπεριλαμβανομένου) και θεσπίζει μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών. Παραμένουν μετέωρα τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων για την κατάργηση του κουκουλονόμου, την ανεξέλεγκτη χρήση του DNA και τους τρομονόμους καθώς και για την άμεση αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της συζύγου του ενός από αυτούς.

Εδώ δεν χωρούν μισόλογα, ολιγωρίες, «στρογγυλέματα» και πολιτικές σκοπιμότητες πάσης φύσεως. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει πάραυτα στην ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, περιλαμβάνοντας στις διατάξεις του την κατάργηση του κουκουλονόμου και της αυθαιρεσίας στη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, να δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να καταργήσει τους τρομονόμους και να ασκήσει πραγματική πίεση στη «δικαστική χούντα» να αποφυλακίσει επιτέλους τις δύο γυναίκες.
Ως Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους και την πίστη μας ότι ο αγώνας για την Ελευθερία είναι συνεχής, μέσα και έξω από τη φυλακή, πολύμορφος και πολυεπίπεδος.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
27.3.2015

Κατηγορίες: