Οι μπράβοι των φασιστών κάνουν και δεύτερη δουλειά

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 09/01/2015 - 2:05μμ


Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αφισοκόληση στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης με αφορμή επικείμενη εκδήλωση στο στέκι «Δίστομο». Κατά την επιστροφή όσων συμμετείχαν στην αφισοκόληση, στο σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό, τους περίμενε ομάδα της ΕΛΑΣ. Η προσαγωγή έγινε σύλληψη για τους 35 συντρόφους και συντρόφισσες με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα με βάση τον τρομονόμο-κουκουλονόμο.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι τα τσιράκια της ΕΛΑΣ σπεύδουν να εκφοβίσουν όσους τολμούν να κινούνται κοντά στους φίλους τους τούς χρυσαυγίτες. Ούτε μας προκαλεί έκπληξη που μια αφισοκόληση εκλαμβάνεται ως κακούργημα. 

Δεν μας προκαλεί τέλος καμία έκπληξη η ταχύτατη κίνηση της ΕΛΑΣ να συλλάβει άμεσα μέλη του κινήματος - σε αντίθεση με την αβελτηρία που προκλητικά επιδεικνύει όταν πρόκειται για επιθέσεις σε στέκια του κινήματος (πχ Τσαμαδού, Συνεργείο).

Μας ενοχλεί όμως και μας εξοργίζει για μία ακόμη φορά η πλήρης ταύτιση αστυνομικών και δικαστικών αρχών με τα φασιστικά προτάγματα, η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και η προσπάθεια φίμωσης της φωνής αυτών που αντιστέκονται. Θα μας βρουν μπροστά τους.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα

Κατηγορίες: