"Τους πήραν ζωντανούς, τους θέλουμε ζωντανούς|"

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 12/10/2014 - 6:35μμ

Κείμενο απο Διεθνή συνάντηση στην Βραζιλία με θέμα την εκπαίδευση τη μνήμη και την λαϊκή αντίσταση στη Λ. Αμερική

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ AYOTZINAPA EN IGUALA, GUERRERO-MEXICO.

"Στις 26 Σεπτεμβρίου, η ειρηνική δράση των φοιτητών της αγροτικής περιοχής Ayotzinapa στην Iguala του Μεξικό κατεστάλη με βίαιο τρόπο, με πυροβόλα όπλα από τη δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με εγκληματικές ομάδες και εμπόρους ναρκωτικών, με τον ίδιο τρόπο όπως και ένα λεωφορείο με ποδοσφαιριστές, όπου και σκοτώθηκαν 6 άτομα.
Εκείνη την ημέρα, το αποτέλεσμα της καταστολής ήταν πως "εξαφανίστηκαν" 43 φοιτητές και λίγες μέρες πριν βρέθηκε ένας τάφος με 32 πτώματα, τα οποία προφανώς αντιστοιχούν σε εκείνους τους σπουδαστές που, με βάση τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, βασάνισαν και έκαψαν ζωντανούς.
Ο λαός του Μεξικού, καθώς και πολλοί λαοί στην Αμερική, υποφέρουν από την κρατική καταστολή, που συνδέεται με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που προσπαθούν να κλέψουν τα κοινά αγαθά ή τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων και εργατών.
Το σεμινάριο αυτό, το οποίο αποτελείται από περίπου ΧΙΛΙΟΥΣ ανθρώπους, στην πλειοψηφία φοιτητές, καθηγητές, διοργανωτές και κοινωνικούς ακτιβιστές αισθάνεται βαθιά πως αυτό που συνέβη στον αδελφο λαό μπορεί να επιλυθεί:
1. Πλήρης αλληλεγγύη με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τις μητέρες και τους γονείς αυτής της κοινότητας, οι οποίοι, μετά από αρκετές ημέρες ακόμα ψάχνουν για τους αγαπημένους τους και απαιτούν την επιστροφή των 43 αγνοούμενων μέσα από το σύνθημα " τους πήραν ζωντανούς, τους θέλουμε ζωντανούς"

2. Καταδικάζουμε τις εγκληματικές πράξεις γενοκτονίας, βαρβαρότητας και τρόμου από τη δημοτική αστυνομία, το δημόσιο τομέα, ο οποίος αποδεδειγμένα ενέργησε σε συνδυασμό με συμμορίες ναρκωτικών, τόσο πολύ έτσι ώστε ο δήμαρχος, ως ανώτερος υπάλληλος ασφάλειας του δήμου, βρέθηκε με φυγάδες και πάνω από 20 συλληφθείς αστυνομικούς.
3. Απευθύνουμε ένα κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα για τους ανθρώπους του λαού μας, στους κυβερνήτες που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί και αριστεροί να καταδικάσουν, να κινητοποιήσουν και να αναλάβουν δράσεις ενάντια στον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον του μεξικανικού λαού και άλλων λαών, κατανοώντας πως μόνο η λαϊκή κινητοποίηση της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας και της αμοιβαίας βοήθειας είναι τα μόνα μέσα που διαθέτουν οι λαοί μας ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα και η ίδια η ζωή των λαών μας".

Santa María, Rio Grande do Sul, Brasil, octubre 8 del 2014

Hugo Blanco Oscar Olivera
Perú        Bolivia

http://www.pueblosencamino.org/index.php/asi-si/economias-alternativas-solidarias/1049-educacion-del-campo-que-pare-la-guerra-contra-el-pueblo-de-mexico-y-todos-los-pueblos
 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: