ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 08/10/2014 - 8:48μμ

Στις 10-10-2014 δικάζεται στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός χρυσαυγίτη ο Γρ. Τσιλιμαντός ήταν ο δράστης των φθορών των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Στις 6-4-2014, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την φυλακή Δομοκού ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και ενώ το λεωφορείο με τους διαδηλωτές επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικές δυνάμεις μαζί με χρυσαυγίτες σταμάτησαν το λεωφορείο και απαίτησαν να προβούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε «αναγνώριση» των διαδηλωτών, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που προέβησαν σε φθορές στα γραφεία τους. Γνωστός χρυσαυγίτης της πόλης των Φαρσάλων «αναγνώρισε» τον Γρ. Τσιλιμαντό ως το άτομο το οποίο σήκωσε στους ώμους του άλλο άτομο, το οποίο έσπασε τα τζάμια των γραφείων της ΧΑ. Ο καταγγέλλων χρυσαυγίτης προφανώς αγνοούσε ότι το λεωφορείο με τους διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε καθόλου στην πόλη των Φαρσάλων, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τον προσκομιζόμενο ταχογράφο του λεωφορείου. Ενδεικτικό της γελοιότητας της κατηγορίας είναι ότι κατηγορείται ότι σήκωσε άλλο πρόσωπο στους ώμους του για να σπάσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι γνωστό ότι ο «κατηγορούμενος» έχει υποστεί προ ετών μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου και δεν μπορεί να σηκώνει βάρος.

Η «υπόθεση» αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Χρυσής Αυγής και αστυνομίας, και του πώς μετέρχονται όλα τα μέσα για να στοχοποιούν αγωνιστές και να καταστέλλουν κοινωνικές αντιστάσεις. Μεγάλος αριθμός υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ακόμη και σήμερα στις τάξεις της αστυνομίας ενώ στο παρελθόν έχαιραν προκλητικής ατιμωρησίας όταν επιδίδονταν στο «θεάρεστο» έργο τους: ξυλοδαρμούς και δολοφονίες μεταναστών και αριστερών, τραμπουκισμούς και κηρύγματα μίσους.

Οι φασίστες είναι τα τάγματα εφόδου του καπιταλισμού, η ακραία μορφή υπεράσπισης του όταν αισθάνεται απειλούμενος.

 

Να τσακίσουμε το φασισμό.

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Γρηγόρη Τσιλιμαντό. Αθώωσή του από κάθε κατηγορία.

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Λάρισας στις 10-10-2014.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: