Το Συμβούλιο Εφετών είπε «όχι» στην έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 31/07/2009 - 7:44μμ

Το Συμβούλιο Εφετών (με πρόεδρο τον Αθανάσιο Σ. Γεωργόπουλο, και μέλη τους Γεώργιο Χριστοδούλου και Γεώργιο Καλόφωνο) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα την απόρριψη του αιτήματος για έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε υποβάλει το αίτημα έκδοσης, στηριζόμενη σε κατηγορίες που σχετίζονται με τη δράση του Οζκιόκ στο προοδευτικό κίνημα της γειτονικής χώρας. Το δικαστήριο, όμως, έκρινε τελικά ότι η κατάσταση του ποινικού συστήματος της Τουρκίας δεν εγγυάται μια δίκαιη δίκη, και ότι σε περίπτωση έκδοσης του θα αντιμετώπιζε κίνδυνο βασανισμού και άδικης φυλάκισης.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση. Η μη έκδοση του αγωνιστή Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ δεν μπορεί παρά να ικανοποιήσει όσους στάθηκαν στο πλευρό του, σε κόντρα με το αντιπροσφυγικό και τρομολάγνο κλίμα των ημερών. Για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στις μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών.

Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του πολιτικού ασύλου, για να μην παραδοθεί ποτέ στους διώκτες του κανένας αγωνιστής της ελευθερίας.


Αθήνα 31/7/09 

Επιτροπή Αλληλεγγύης 

http://ozkiok.wordpress.com

Θεματικές: 
Κατηγορίες: